Mainos

Straw: Toinen päätöslauselma tullaan lopulta hyväksymään

Britannian ulkoministeri Jack Straw uskoo, että toinen Irak-päätöslauselma jota maa aikoo esittää yhdessä Yhdysvaltain kanssa tullaan lopulta hyväksymään YK:n turvallisuusneuvostossa.

Straw kertoi kannastaan yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa tänään. -Uskon, että argumetoinnin kautta voimme päästä tilanteeseen, jossa meillä on toinen päätöslauselma, Straw sanoi New Yorkissa tehdyssä haastattelussa.

Kun ulkoministeriltä kysyttiin, uskooko hän turvaneuvoston jäsenten hyväksyvän päätöslauselman, Straw vastasi: -Uskon, että lopulta hyväksymme sen.

Straw muistutti myös, että sota on yhä vältettävissä, mikäli Irakin johtaja Saddam Hussein tekee täydellistä yhteistyötä YK:n asetarkastajien kanssa. -Vielä ei ole liian myöhäistä, koskaan ei ole liian myöhäistä, Straw perusteli.

Ivanov: Aikarajan asettaminen Irakille perusteetonta

Venäjän ulkoministeri Igor Ivanov on arvostellut voimakkaasti Yhdysvaltain ja Britannian ehdotusta maaliskuun 17. päivän takarajan asettamisesta Irakin aseriisunnalle. Asiasta kertoi uutistoimisto Itar-Tass tänään.

-Tällaiset uhkavaatimukset ovat perusteettomia. On edelleen olemassa mahdollisuus poliittiseen ratkaisuun ja olisi väärin ja vaarallista hylätä se. Toinen tie on tulvillaan vaaroja, ei vain runsaiden ihmisuhrien muodossa, vaan myös vakavien kansainvälisten seurausten muodossa, Ivanov varoitti.

Ivanovin mukaan aikaraja on perusteeton "varsinkin nyt kun asetarkastajat ovat pyytäneet useita kuukausia työnsä saamiseksi päätökseen".

(MTV3-STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja