Mainos

Stora Enso ostaa amerikkalaisfirman 29 miljardilla

Stora Enso ostaa amerikkalaisen paperiyhtiön Consolidated Papersin. Kaupan arvo on noin 29 miljardia markkaa. Stora Ensosta tulee tuotantokapasiteetiltaan maailman suurin paperin ja kartongin valmistaja. Suuryhtiön pääkonttori pysyy Helsingissä.

Stora Enso Oyj ilmoitti tänään päässeensä sopimukseen Consolidated Papers Inc:n ostosta. Kaupan arvo on 4,9 miljardia euroa eli 29 miljardia markkaa. Kaupan myötä Stora Ensosta tulee tuotantokapasiteetiltaan maailman suurin paperin ja kartongin valmistaja, jonka yhteenlaskettu liikevaihto viime vuonna oli 12,4 miljardia euroa. Paperin tuotantokapasiteetiksi tulee noin 15 miljoonaa tonnia vuodessa.

Osakekauppa on hyväksytty kummankin yhtiön hallituksessa. Toteutuakseen kauppa edellyttää viranomaisten ja kummankin yhtiön osakkeenomistajien hyväksymisen.

Toimitusjohtaja Jukka Härmälän mukaan kauppa on ensi askel Stora Enson suunnitelmissa laajentua Pohjois-Amerikkaan.

Pistelakot tulevat yhtiöille kalliiksi

Stora Enso on Euroopan suurimpia päällystetyn aikakauslehtipaperien ja korkealaatuisiin julkaisuihin käytettävien hienopaperien valmistaja. Consolidated Papersilla on vastaava vahva asema näiden kolmen paperilaadun valmistajana Pohjois-Amerikassa. Näin Stora Enso saa Consolidated Papersin kautta uuden kanavan Yhdysvaltojen markkinoille.

Stora Enso arvioi saavansa kaupalla noin 660 miljoonan markan vuotuiset synergiaedut keskittämällä markkinointi- ja logistiikkatoimintoja sekä tehostamalla ostoja. Eduista noin 540 miljoonaa uskotaan toteutuvan jo ensi vuonna ja loput sen jälkeen.

Härmälän mukaan yrityskauppa on ensimmäinen merkittävä vaihe yhtiön Pohjois-Amerikan strategian toteuttamisessa. Lisää on siis luvassa.

-Kun olemme saaneet päätökseen Storan ja Enson yhdistämisen, on tuotannon laajentaminen Pohjois-Amerikan markkinoilla nyt tärkeysjärjestyksessä etusijalla, hän sanoo.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.