Mainos

Stora Enso ja SRV HS:lle: Homeisten puukerrostalojen suunnittelussa tehtiin virheitä: "Sääsuojaa olisi voinut käyttää"

Stora Enso ja SRV myöntävät virheet homehtuneiden Helsingin Jätkäsaareen rakentuvien Wood City -puukerrostalojen suunnittelussa, kertoo Helsingin Sanomat.

HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan keskeinen syy homeongelmiin oli rakentaa talot ilman sääsuojaa. SRV kertoo HS:lle, että päätös oli Stora Enson.

– Meille kerrottiin kosteusvaurioista, ja SRV on pelannut ihan avoimin kortein. Totta kai tässä tilanteessa voi silti sanoa, että sääsuojan käyttäminen olisi varmaan ollut ihan järkevää, kertoo HS:lle Helsingin kaupungin uudis- ja korjausrakentamisyksikön päällikkö Anne Pietilä.

Pietilän mukaan työmaalle palkattiin ulkopuolinen kosteudenhallinnan asiantuntia, mutta valvonta petti silti.

Stora Enson building solutions -yksikön johtaja Petri Perttula kertoo HS:ssa, että taloissa käytetty massiivipuu kestää kosteutta hyvin, mutta koivuvanerin käyttö oli virhe.

– Sen osuus rakennuksissa on kuitenkin hyvin pieni, ja korjaussuunnitelmaa tullaan noudattamaan tarkasti. Emme tulevaisuudessa aio käyttää koivuvaneria liitosmateriaalina, Perttula sanoo.

Stora Enso joutuu korvaamaan taloissa ilmenneet mikrobivauriot. Yritys ei pidä kustannuksia merkittävinä eikä halua eritellä niitä HS:lle.

Suunnitelman mukaan loppuvuodesta 2019 valmistuvan Wood Cityn arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Lokakuussa peliyhtiö Supercell ilmoitti ostavansa puukorttelista puurakenteisen toimistorakennuksen uudeksi pääkonttorikseen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.