Stockmann teki heinä-syyskuussa selvää voittoa, silti koko vuoden tulos jää todennäköisesti miinukselle

5:07
Koronaepidemia iski huhtikuussa tavaratalo Stockmanniin – toimitusjohtaja kertoo, mitä yrityssaneeraus tarkoittaa yhtiölle.

Stockmann-konsernin tulos oli heinä-syyskuussa plussan puolella.

Konserni kuitenkin arvioi tulosennusteessaan, että liiketulos jää tänä vuonna tappiolliseksi ja liikevaihto jää viime vuodesta.

Heinä-syyskuussa Stockmannin oikaistu liiketulos oli 13,9 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 5,4 miljoonaa euroa. Konsernin liikevaihto oli 207,6 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli 225,3 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jari Latvanen sanoo tiedotteessa, että tavaratalojen ja myymälöiden kävijämäärät kääntyivät nousuun kohti normaalitasoa kolmannella vuosineljänneksellä, kunnes koronapandemian muutokset alkoivat vaikuttaa liiketoimintaan katsauskauden lopussa.

Lindexin nettikauppa kompensoi 

Keväällä koronapandemia alensi Stockmannin asiakasmääriä äkillisesti. Stockmann kertoo osavuosikatsauksessaan, että vuoden kolmannella neljänneksellä Stockmannin liiketoiminta normalisoitui, kun koronarajoituksia purettiin.

Osavuosikatsauksen mukaan sekä Stockmannin että Lindexin verkkokauppojen kehitys oli erittäin hyvää ja niiden myynti parani.

Vuoden kolmannella neljänneksellä Lindexin verkkokauppa kompensoi lähes täysimääräisesti kivijalkaliikkeiden myynnin laskun.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja