Stevie Wonder liittyi Twitteriin – tähden vaikuttava ensimmäinen twiitti ei tuottanut pettymystä

Vuosi 1955: Martin Luther King ja voittoisa bussiboikotti 1:12

Stevie Wonder esitti 4. huhtikuuta ensimmäisessä twiitissään tribuutin Martin Luther Kingille.

Laulaja-lauluntekijä Stevie Wonder liittyi hiljattain Twitteriin ja jakoi keskiviikkona 4. huhtikuuta ensimmäisen julkaisunsa palvelussa. Päivityksessä Wonder esitti tribuuttinsa ihmisoikeusaktivisti Martin Luther Kingille, joka kuoli 4. huhtikuuta 1968. 

Wonderin ensimmäinen twiitti oli video täynnä tähtiä ja julkisuuden henkilöitä, jotka puhuivat omista unelmistaan, nyökkäyksenä Kingin kuuluisalle "I Have a Dream" -puheelle. King salamurhattiin viisi vuotta legendaarisen puheen esittämisen jälkeen.

– 4. huhtikuuta 1968, Kingin elämä päättyi traagisesti. 50 vuotta myöhemmin tarve hänen unelmansa toteuttamiselle on suurempi kuin koskaan, Wonder kirjoitti päivityksessään.

Wonder rohkaisi kirjoituksessa ihmisiä jakamaan omat unelmansa videon muodossa. Hän oli itse pyytänyt mukaan liudan kuuluisia ystäviään, joista ensimmäisinä videolla nähdään Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama puolisonsa Michelle Obaman kanssa.

Viiden minuutin mittaisella videolla on nähtävissä lukuisia muita kuuluisia ihmisiä politiikan, urheilun, musiikin ja viihteen saralta. Videolla esiintyvät muun muassa Meryl StreepDave ChappelleWarren BuffettBon JoviKaty PerrySerena Williams ja Samuel L. Jackson

Wonderin kehotus ihmisille unelmien jakamiseen on synnyttänyt todellisen virran Twitterissä ja ihmiset ovat antaneet vastauksensa #DreamStillLives -tunnistetta käyttämällä.

– Unelmani on, että me opimme huolehtimaan toisistamme ja maailmasta, jotta lapsillani on tulevaisuus. Haluaisin mielelläni kuulla teidän, muusikko Dave Matthews twiittasi. Matthews esiintyy myös Wonderin videolla.

67-vuotias Wonder on toiminut pitkään Kingin perinnön puolestapuhujana. Vuonna 1980 Wonder julkaisi kappaleen Happy Birthday tribuuttina Kingille ja toimi johtohenkilönä kampanjassa, jotta Kingin syntymäpäivästä tulisi kansallinen vapaapäivä. 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat