Koskettava video leviää somessa: Äidit laulavat "karaokea" Down-lasten kanssa

Sosiaalisessa mediassa ihastuttaa Carpool karaoke -video, jolla äidit esittävät Downin syndroomaa sairastavien lastensa kanssa kauniin kappaleen.

Kansainvälistä Downin syndrooma -päivää vietetään vuosittain 21. maaliskuuta. Kun päivä alkoi lähestyä, keksittiin eräässä brittiläisessä Facebookin vertaistukiryhmässä, joka oli tarkoitettu vuosina 2013 ja 2014 syntyneiden Downin syndrooma sairastavien lasten vanhemmille, loistava idea, jolla tuoda sairautta näkyvämmäksi.

Aiheesta uutisoivat muun muassa BBC ja Ladbible.

Yhteensä 100 äitiä ja lasta osallistui videoon

Downin syndroomaa sairastavien lasten äidit saivat idean tehdä videon, jossa esitettäisiin laulu Makatonin avulla. Makaton on yksi viittomakielen muoto, joka on kehitetty ihmisille, joilla on puheongelmia.

Äidit saivat inspiraatiota Singing Hands -nimiseltä Youtube-kanavalta, jolla opetetaan Makatonia.

50 Britanniassa asuvaa äitiä kuvasi 50 lapsensa kanssa autossa karaokevideon televisiojulkkis James Gordenin Carpool Karaoke -tyyliin. Carpool Karaoke on osa The Late Late Show with James Corden -ohjelmaa, jossa Gorden laulaa autossa eri julkkisten kanssa heidän kappaleitaan niiden soidessa taustalla.

Äidit valitsivat kappaleeksi Christina Perrin  A Thousand Yearsin, jonka jokainen äiti ja lapsi lauloivat Makatonin keinoin. Videopätkät koottiin yhteen, ja valmis video julkaistiin 12. maaliskuuta Youtubessa.

– Ideana on, että olemme vain tavallisia äitejä, rakastamme lapsiamme, he rakastavat meitä ja he ovat kuten ketkä tahansa neljävuotiaat, emme muuttaisi heitä, kertoo Rebecca Carless, 35, jonka yhdellä lapsista, 4-vuotiaalla Archiella on Downin syndrooma.

Hurja some-suosio yllätti äidit

Tähän mennessä video on kerännyt jo yli 500 000 katselukertaa. Julkkikset, kuten James Gorden ja Christina Perri ovat myös osoittaneet tukensa Twitterissä kappaleelle.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Videosta tuli jopa parempi kuin toivoimme ja sen vastaanotto on ollut aivan hullu. Me ehdottomasti halusimme, että kaikki näkevät sen, Christina kertoo BBC:lle.

Lähteet: BBC, Ladbible

Korjattu 20.3. klo 8.31: Muokattu otsikon sanamuotoja.

***

Mihin äitiä tarvitaan? Katso suloinen video, jolla lapset kertovat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja