Stephen Elopille uusi työ Australiasta: "Merkittävää tulivoimaa yrityksellemme"

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on palkattu australialaisen Telstran strategiajohtajaksi. Kyseessä on Australian suurin telekommunikaatio- ja media-alan yritys. Se rakentaa muun muassa mobiiliverkkoja ja markkinoi muun muassa maksutelevisio- ja sisältöpalveluita.

Elop, 52, aloittaa uudessa pestissään huhtikuun 4. päivänä. Hän sukkuloi uudessa työssään Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Vaikka elop ei ole Suomessa kovinkaan hyvässä maineessa, Telstran usko uuteen rekrytointiin on vahva.

– Stephen tuo välittömästi merkittävää tulivoimaa tiimiimme laajalla ja syvällä teknologiaosaamisellaan. Lisäksi hänellä on ymmärrystä siihen, mitä asiakkaat odottavat, Telstran tuore toimitusjohtaja Andy Penn kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Nokiassa epäonnistuneeksi luonnehditun ja lyhyeksi jääneen uran tehnyt Elop on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Microsoftin, Macromedian ja Adoben palveluksessa.

Telstralla on Australiassa pitkä historia, sillä yhtiö on ollut aikaisemmin valtionhallinnollinen yksikkö yhdessä maan postilaitoksen kanssa. Sittemmin yhtiö on yksityistetty ja sen toiminta on kansainvälistynyt.

Kuva: Flickr / John Baer

Lue myös:

    Uusimmat