Star Trek -näyttelijä Nichelle Nichols on kuollut

90-vuotias Star Trek -näyttelijä William Shatner laukaistaan avaruuteen 2:27
Katso, kun Star Trek -näyttelijä William Shatner laukaistaan avaruuteen!

Näyttelijä-laulaja Nichelle Nichols oli ensimmäisiä mustia naisia, joka näytteli isoa roolia televisiossa parhaaseen katseluaikaan.

Star Trek -sarjasta ja -elokuvista tuttu näyttelijä ja laulaja Nichelle Nichols on kuollut 89-vuotiaana. Hän kuoli Silver Cityssä, New Mexicossa.

Nicholsin kuoleman vahvisti hänen managerinsa ja 15-vuotinen liikekumppaninsa Gilbert BellVariety-lehdelle sunnuntaina 31. heinäkuuta.

Edesmennyt tähti näytteli Star Trek -sarjassa luutnantti Nyota Uhuraa, jonka rooli oli hänen läpimurtonsa. Ohjelma esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1966, ja Nichols oli tuolloin ensimmäisiä mustia naisia, joka näytteli isoa roolia televisiossa parhaaseen katseluaikaan. Nichols näytteli myös kuudessa Star Trek -elokuvassa vuosina 1979–1991.

Samaisessa Star Trek -sarjassa Nichols vaihtoi Yhdysvaltain televisiohistorian ensimmäisiä mustan ja valkoisen näyttelijän suudelmia William Shatnerin roolihahmon, James T. Kirkin, kanssa.

Nicholsin viimeisimpiä töitä oli vuoden 2002 Disney-elokuva Snow Dogs, jossa hän näytteli Cuba Gooding Juniorin äitiä. Vuonna 1992 hänet palkittiin urastaan tähdellä Hollywoodin Walk of Famella.

Näyttelemisen lisäksi Nichols oli myös laulaja ja teki kaksi albumia, Down to Earth ja Out of This World.

Nicholsilla on yksi poika ensimmäisestä avioliitostaan ​​Foster Johnsonin kanssa. Hän meni myöhemmin uudelleen naimisiin lauluntekijä Duke Mondyn kanssa. Pariskunta erosi vuonna 1972.

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat