Stanley Cup -sensaatiomaalivahti sai hurjan palkankorotuksen – jatkosopimus julki

Jääkiekon Stanley Cupin St. Louis Bluesissa voittanut sankarimaalivahti Jordan Binnington on solminut seuran kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen. Uusi NHL-kontrahti takaa kanadalaiselle tuntuvan palkankorotuksen.

Siinä missä Binnington tienasi kuluneella kaudella 650 000 dollarin minimipalkkaa, hän saa jatkossa noin 4,4 miljoonaa dollaria eli 3,9 miljoonaa euroa kautta kohden. Binningtonin vuosipalkka näin ollen lähes seitsenkertaistuu.

Binningtonin, 26, voi sanoa palkankorotuksensa ansainneen; hän oli suuri syy St. Louisin matkalla seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen. Kanadalainen nousi NHL:n tasolla tuntemattomuudesta loppukaudeksi ykkösveskariksi ja siivitti joukkuettaan menestykseen laatutorjunnoilla illasta toiseen.

– Olemme tyytyväisiä, että Jordan on meillä kaksi lisävuotta. Hänen pelaamisensa oli omaa luokkaansa ja odotamme näkevämme hänet jatkossakin avainpelaajana joukkueessamme, St. Louisin GM Doug Armstrong sanoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Binnington pelasi ensimmäisen NHL-ottelunsa St. Louisissa kaudella 2015–16. Sen jälkeen seuraavat NHL-pelit tulivat vasta kuluneella kaudella: Binnington oli tolppien välissä 32 runkosarjaottelussa ja 26 pudotuspeliottelussa. Runkosarjassa hän torjui 92,7 prosentin ja pudotuspeleissä 91,4 prosentin varmuudella.

Lue myös:

    Uusimmat