Stalkkeri- vai räpätäti-äiti – tunnistatko nämä erilaiset some-äipät?

Alunperin Facebook kehitettiin amerikkalaisille opiskelijoille, mutta yllättäen sosiaalisen median kanavasta onkin kuoriutunut myös miljoonien äitien sotakenttä.

Facebook on tarjonnut jo vuosia alustan jakaa oma lounaskokemus, ikävä asiakaspalvelutilanne tai tyly kohtaaminen naapurin mummon kanssa. Myös äidit ovat luonnollisesti löytäneet oman tarkkailuun soveltuvan paikan Facebookista.

Ja he ovat siellä jäädäkseen.

Alussa äitien sometus oli harmitonta: he olivat vain hiljaisia, näkymättömiä tarkkailijoita. Ajan myötä heistä kehittyi kuitenkin ennalta arvaamattomasti vaarallisia ja nopeita Facebook-äitejä, jotka pahimmillaan nolaavat lapsia ja lapsenlapsia – ja jopa muita lähipiirin jäseniä – kriittisin seurauksin.

Esimerkkitapauksessa äiti hiljenee tosielämässä salakavalasti: äiti ei enää valitakaan ruokaostoksilla liian lyhyistä maitotölkin päiväyksistä, vaan siirtyy hiljalleen valittamaan sosiaaliseen mediaan.

Toisessa tyypillisessä tapauksessa äiti alkaa pian tilin luomisen jälkeen julkaisemaan jatkuvalla syötöllä lastensa vauvakuvia. Kyllä, juuri niitä, joissa kirmaat takapihan uima-altaassa Aatamin asussa tai syöt naapurin lapsen räkää.

Kuvavirtaa voi välittää myös niin kutsuttu ”kokoaikainen” äiti, joka raportoi jokaisesta lapsensa liikkeestä, valuneesta kuolapisarasta ja maistetusta uutuus-Piltistä. Suloista? Kenties. Mutta liika on liikaa.

Facebook-nolaus ei voi myös äityä viraalihitiksi, kuten esimerkiksi tässä MTV Lifestylen jakamassa tapauksessa.

Äidit, ottakaa jo opiksenne!

 

Lue myös:

    Uusimmat