SS: Kuopion bussiturman tutkinta kiinnostaa Ruotsissa ja Keski-Euroopassa – tulokset aiotaan kääntää myös englanniksi

0:26
Video: Bussi syöksyi sillan kaiteen läpi rautatielle Kuopiossa elokuussa.

Kuopion bussiturman tutkinnan tulokset käännetään myös ruotsiksi ja englanniksi ennen niiden julkaisua. Asiasta uutisoi Savon Sanomat.

Viime elokuussa sattunut suuronnettomuus Kuopion Kolmisopessa on arvioitu linja-autoliikenteen turvallisuuden kannalta niin merkittäväksi, että Onnettomuustutkintakeskus käännättää Savon Sanomien mukaan turvallisuustutkinnan tuloksista ja suosituksista tiedotteen ja tiivistelmän myös ruotsiksi ja englanniksi.

Käännökset julkaistaan samaan aikaan kuin tutkinnan tulokset julkistetaan suomeksi.

Tutkinta valmistuu todennäköisesti ensi kuun lopulla.

OTKES antanee 6 uutta turvasuositusta

Onnettomuustutkintakeskus on tutkinut tapahtumien kulun lisäksi paljon turmaan vaikuttaneita taustatekijöitä.

Savon Sanomien tietojen mukaan OTKES on antamassa todennäköisesti kuusi turvallisuussuositusta siitä, miten vastaavia suuronnettomuuksia voisi estää jatkossa.

Onnettomuustutkintakeskus on tutkinut laajalti kuljettajien ajoterveyteen, väsymyksenhallintaan ja kalustoperehdytykseen liittyviä asioita, linja-autoalan turvallisuusjohtamisen käytäntöjä sekä liikennejärjestelyjä moottoritien liittymissä ja kaiteellisissa risteyksissä.

Tutkijat vierailivat Kalixissa

Keskuksen tutkijat kävivät lehden mukaan vielä viime viikolla tapaamassa bussiturman henkiin jääneitä uhreja Kalixissa Ruotsissa.

Erikieliset käännökset tutkinnasta on tarkoitettu viemään turvallisuustietoa bussiturmista eri maiden viranomaisille, mutta lisäksi myös median kiinnostus Kuopion bussiturmaan on ollut suurta Ruotsissa ja osassa Keski-Eurooppaakin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja