Mainos

SS: Kesämökkipaloissa kuollut ennätysmäärä ihmisiä

Suomessa on kuollut tänä vuonna enemmän ihmisiä kesämökkipaloissa kuin aiempina vuosina koko vuoden aikana.

Savon Sanomien mukaan parhaimpina vuosina mökkipalojen uhreilta on vältytty kokonaan. Tänä vuonna mökkipaloissa on saanut jo tähän mennessä surmansa viisi ihmistä.

Pelastusviranomaisten lukujen perusteella tänä vuonna on sattunut yhteensä 55 vapaa-ajan rakennuksen tulipaloa. Palokuolemiin johtaneiden mökkipalojen syytä ei toistaiseksi tiedetä.

Toukokuun alussa kaksi ihmistä kuoli mökkipalossa Hauholla Hämeenlinnassa. Viime viikon lauantaina puolestaan tulipalo tuhosi kesämökin Mäntyharjulla. Alustavien tietojen mukaan palossa menehtyi kaksi ihmistä. Keskiviikkona Savonlinnassa palaneesta mökistä löytyi lisäksi yksi menehtynyt henkilö.

Savon Sanomien mukaan yhteistä näille kaikille paloille on se, että ne sattuivat yöllä. Uhrien epäillään nukkuneen ja jääneen loukkuun palavaan mökkiin.

Viranomaiset muistuttavat palovaroittimen tärkeydestä.

– Palovaroitin pitää olla kaikissa tiloissa, joissa yövytään. Palovaroittimet ovat niin halpoja, että mökille voi osaa uuden varoittimen joka vuosi, sanoo Pohjois-Savon pelastuslaitoksen palomestari Risto Taskinen Savon Sanomille.

Myös tulisijojen kunto on syytä tarkastaa. Taskinen suosittelee kutsumaan nuohoojan avuksi herkästi, jos tarvitsee arviota esimerkiksi hormien kunnosta talven jäljiltä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.