Mainos

Levin mökkipalon uhrit olivat samasta perhepiiristä – kolme henkilöä kuoli, yksi pelastui

0:45

Kittilän Levillä hirsimökin palossa kuolleet kolme ihmistä olivat kaikki samasta perhepiiristä, tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kirsi Huhtamäki Lapin poliisilaitokselta vahvistaa STT:lle. Poliisin mukaan palaneen hirsimökin oli vuokrannut lomamatkalle saapunut eteläsuomalainen perhe.

Perjantaina aamuyöstä alkaneessa palossa kuoli kolme ihmistä. Poliisi ei kerro kuolleiden ikää tai sukupuolta.

Palanut hirsirakennus oli kaksikerroksinen. Poliisin mukaan rakennuksesta pelastautunut henkilö oli alakerroksessa ja mökkiin jääneet yläkerroksessa.

–  Alakerrassa nukkumassa ollut henkilö oli herännyt palovaroittimen ääneen ja hän oli pelastautunut ulos palavasta rakennuksesta. Yläkerrassa nukkumassa olleiden kolmen henkilön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään, poliisi kertoo tiedotteessa.

Hirsimökki tuhoutui palossa täysin. Palopaikka sijaitsee Isorakan mökkialueella Hankatiellä Levitunturin kupeessa.

Asiaa tutkitaan palonsyyn- ja kuolemansyyntutkintana, eikä mikään viittaa poliisin mukaan rikokseen. Myös Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii tapahtunutta.

Poliisin mukaan raivaus- ja tutkintatyöt ovat tapahtumapaikalla edelleen käynnissä, minkä vuoksi liikkumista alueella rajoitetaan.

"Paloturvallisuus ei riittävän hyvällä tasolla"

Moniuhritulipaloja sattuu Suomessa verrattain harvoin, luonnehti Otkesin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala STT:lle perjantaina.

–  Paloturvallisuus on ollut Suomessa paranemaan päin. Silti moniuhritulipaloja tapahtuu liikaa. Yleisesti voi edelleen sanoa, että paloturvallisuus ei ole meillä riittävän hyvällä tasolla.

Viime vuonna palokuolemia tapahtui Suomessa 51.

–  Se on selkeästi alempi määrä kuin takavuosina. Vuosia sitten tulipaloissa kuoli vuosittain 80–100 ihmistä, Lauriala vertaa.

Hänen mukaansa Suomi oli vielä muutama vuosi sitten palokuolemien määrässä kehnommassa tilanteessa kuin muut Pohjoismaat.Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja