Mainos

SS: Ihmiskauppaepäilyt Suomessa lisääntyneet – seksiorjan pidosta epäilty oikeuteen tänään

Törkeät ihmiskauppaepäilyt ovat lisääntyneet Suomessa, kertoo Savon Sanomat. Lehden mukaan poliisi kirjasi niitä viime vuonna kuusi, kun edellisvuonna määrä oli vain kolme ja sitä edeltävinä neljänä vuotena 1–4 per vuosi.

Myös muiden ihmiskauppatutkintojen määrä Suomessa on Savon Sanomien mukaan lisääntynyt noin 15:stä vuosittaisesta tapauksesta 20:een. 

Ihmiskaupaksi katsotaan toisen painostaminen tai erehdyttäminen seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi, pakkotyöhön tai muuhun ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Törkeästä teosta tuomitaan 2–10 vuotta vankeutta.

Yksi erikoisimmista ihmiskauppaoikeudenkäynneistä alkaa tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Syytettynä on Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä perheellinen, suomalainen mies, jonka syytetään pitäneen seksiorjana nuorta tyttöä.

Syyttäjä vaatii 54-vuotiaalle miehelle pitkää ehdotonta vankeutta. Miehelle luetaan jopa 19 syytettä, muun muassa törkeästä ihmiskaupasta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja pahoinpitelystä.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.