Poliisi epäilee törkeää ihmiskauppaa: mies kontrolloi vaimonsa nukkumista, syömistä ja yhteydenpitoa ja pahoinpiteli toistuvasti

4:23
Poliisi kertoo: tällaista työperäinen ihmiskauppa on nykyään: "Kontrollointi ulottuu vapaa-aikaan"

Helsingin poliisi epäilee 1960-luvulla syntynyttä miestä törkeästä ihmiskaupasta ja useista pahoinpitelyistä. Käräjäoikeuden tiedoista ilmenee, että miehellä on myös aiempaa väkivaltarikoshistoriaa.

Epäiltyjen rikosten asianomistaja on miehen 1970-luvulla syntynyt vaimo, Helsingin poliisi kertoo. Rikoksesta epäilty on ulkomaalaistaustainen Suomen kansalainen ja uhri on Suomessa asuva ulkomaan kansalainen.

Poliisi ei kommentoi epäillyn syntymämaata tai asianomistajan kansalaisuutta, erityisesti uhrin yksityisyyden suojaamiseksi.

– Rikosepäilyt tulivat poliisin tietoon, kun hätäkeskukseen ilmoitettiin syyskuun alussa, että nainen oli pahoinpidelty. Poliisi otti naisen aviomiehen kiinni ja ryhtyi selvittämään asiaa laajemmin, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Vangittiin syyskuun alussa

Poliisi epäilee, että mies on toistuvasti pahoinpidellyt vaimoaan ja kontrolloinut muun muassa vaimonsa nukkumista, syömistä, liikkumista, raha-asioita ja yhteydenpitoa muihin ihmisiin.

Mies vangittiin syyskuun alussa lievemmällä syytä epäillä -perusteella. Kuun puolivälissä pidetyssä vangitsemisasian uudelleenkäsittelyssä vangitsemisperuste koventui: miehen epäillään todennäköisin syin syyllistyneen törkeään ihmiskauppaan.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet Helsingissä 17.11.2019–1.9.2020 välisenä aikana.

Helsingin käräjäoikeudessa miehellä on aiempia tuomioita muun muassa pahoinpitelyistä ja petoksista. Pahoinpitelyjen uhreina on eri henkilöitä.

Esitutkinta on kesken, eikä poliisilla ole asiasta tässä vaiheessa muuta tiedotettavaa. Syytten nostamisen määräaika on 15. lokakuuta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja