Mitä tämä tarkoittaa? Lasten hyväksikäytöstä syytetty Eno näytti mystistä käsimerkkiä oikeudessa – esitteli myös voitonmerkkiä kameroille

3:12
Katso videolta, miten Eno reagoi oikeudenkäynnissä saliin saapuneeseen mediaan.

Useista lasten seksuaalisista hyväksikäyttötapauksista syytetty "Eno", 64, näytti oikeudessa erikoista käsimerkkiä.

Eno oli kätkeytynyt pipon alle tänään käräjäoikeuden istunnossa. Hän näytti erikoista käsimerkkiä. Kahdella kädellä tehdyn, T-kirjainta muistuttavan eleen lisäksi hän näytti kahdella sormella voitonmerkkiä paikalla olleelle medialle.

Oikeudessa tullaan käymään läpi 35 syytekohtaa, joissa on yhteensä 19 urhia, joista valtaosa on ollut tekoaikaan alaikäisiä.

Syytteet koskevat esimerkiksi törkeitä raiskauksia, törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä, pakottamisia seksuaalisiin tekoihin, niin sanotun lapsipornon hallussapitoa ja levittämistä sekä yhtä törkeää huumausainerikosta. Rikokset ovat alkaneet vuonna 2006 ja jatkuneet tämän vuoden alkupuolelle asti, jolloin poliisi otti tämän kiinni.

Tapauksessa on "Eno" nimellä tunnetun miehen lisäksi syytettynä noin 30-vuotias mies, jota syytetään Enon tapaan törkeistä seksuaalirikoksista. Miesten syytetään tehneen osan rikoksista yhdessä, osan erikseen. Kumpikin ovat kiistäneet rikokset.

Miehen epäillään houkutelleen lapsia kotiinsa Helsingin Laajasaloon esimerkiksi alkoholia ja huumaavia lääkkeitä tarjoamalla. Päihteiden avulla uhreista osa päätyi tiedottomaan tilaan, jolloin näitä hyväsikäytettiin. Poliisin mukaan osa uhreista on tämän vuoksi voinut jäädä paljastumatta, sillä he eivät ehkä edes tiedä joutuneensa rikoksen uhriksi.

Poliisi toi tapauksen julkisuuteen etsiessään miehen uhreja julkaisemalla tämän lempinimen "Eno" ja valokuvan. Tämä toi tuloksia, sillä poliisi sai kymmeniä yhteydenottoja mieheen liittyen. Näistä osa poiki myös uusia rikosepäilyjä.

Oikeudenkäynti tullaan luultavasti käsittelemään suljetuin ovin, sillä sekä syytetyt että uhrit ovat toivoneet asian käsittelyä salaisena.

Tapauksen käsittely vie laajuutensa vuoksi huomattavasti aikaa, ja oikeudenkäynnin on määrä päättyä marraskuussa.

12:17

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja