Mainos

SS: Entinen puoluesihteeri huolissaan väestönsuojien riittävyydestä – ”Yli puolet suomalaisista jää ulkopuolelle”

Suomessa ei ole väestönsuojatilaa 1,5 miljoonalle suomalaiselle, kertoo Savon Sanomat.

Keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen herättelee päättäjiä huomioimaan väestönsuojien rakentamistarpeet oma-aloitteisesti kirjoittamassaan muistiossa.

Hänen mukaansa kriisitilanteessa väestönsuojien ulkopuolelle jää käytännössä yli puolet suomalaisista, koska osassa Suomea väestönsuojatiloja on vakituiselle väelle vain 30–40 prosentin osuudelta.

– Meiltä puuttuvat nytkin niin sanotut suuret väestönsuojat ja evakuointialueiden väestönsuojelussa on selviä puutteita, Korhonen sanoo Savon Sanomille.

Korhonen kaipaisi väestönsuojeluun kokonaisvaltaista ajattelua. Hän esittää muistiossaan uutta koko maan turvaavaa väestönsuojelu- ja väestönsuojastrategiaa poikkeusolojen varalla.

– Samalla, kun päätetään 10 miljardin hävittäjähankinnoista, siviiliväestön turvallisuus pitää taata kaikissa tilanteissa. Eikä niin, että viimeinen vuosikymmen on vain pyritty lopettamaan väestönsuojien rakentaminen, kuten Ruotsissa ja Norjassa tehtiin.

Korhonen muistuttaa naapurimaiden tehneen ratkaisunsa aikana, jolloin Suomeenkaan ei luokiteltu kohdistuvan sotilaallisen uhan riskiä.

– Mutta nyt luokitellaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.