Mainos

SPR lähettää katastrofiyksikön Pakistaniin

Suomen Punaisen Ristin lääkärit, sairaanhoitajat ja teknikot matkustavat huomenna Pakistanin katastrofialueelle. Etelä-Pakistanin tulvissa on menehtynyt ainakin 300 ihmistä.

Suomen Punainen Risti lähettää Pakistanin tulvien uhrien avuksi 12 avustustyöntekijää ja katastrofiyksikön, josta saadaan terveysasema ja kaksi liikkuvaa terveysklinikkaa tulva-alueelle. Avustusyksiköt lennätetään Pakistanin Karachiin huomenna.

Terveysklinikoilla pyritään parantamaan erityisesti naisten ja lasten tilannetta tulva-alueella. Avustustyöntekijät ovat ammatiltaan lääkäreitä, sairaanhoitajia sekä teknikoita. Klinikoille on haettu rahoitusta ulkoministeriöltä.

Viime kuun lopussa alkaneet rankkasateet ja myrskyt surmasivat Pakistanin eteläosissa noin 300 ihmistä ja tuhosivat lähes 400 000 ihmisen kodin. Jopa 2,5 miljoonaa ihmistä kärsii tulvien seurauksista.

Tuhoutuneet tiet ja tulvavedet ovat hidastaneet tuhojen arviointia ja avun viemistä perille. Lisäksi vesi- ja viemärijärjestelmät ovat tuhoutuneet laajoilta alueilta, mikä on edesauttanut tautien leviämistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.