SDP:n Malmilta tyly arvio Orpon kommenteista: "Alhaista"

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm kritisoi pääministeri Petteri Orpon (kok.) tuoreita kommentteja työmarkkinakiistoihin liittyen. 

Orpo kommentoi sunnuntaina muun muassa itärajan tilannetta ja hallituksen ajamia työmarkkinauudistuksia Yle Radio Suomen Pääministerin haastattelutunti -ohjelmassa.

Orpolta kysyttiin, että aikooko hallitus löyhentää suunniteltuja työmarkkinauudistuksia, vaikka yleislakkoakin on väläytelty vaihtoehtona. 

Työmarkkinajärjestöt ovat tänä syksynä järjestäneet sarjan poliittisia lakkoja, joilla vastustetaan hallituksen leikkauspolitiikkaa. Lue lisää aiheesta täältä.

Orpon mukaan muutoksia suunniteltuihin uudistuksiin ei ole luvassa.

– On surullista, että käytetään yleislakkokorttia. Emme aio hidastaa uudistuksia, Orpo sanoi. 

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm uskoo, että Orpo ei ymmärrä, miksi palkansaaja kehtaa valittaa. 

– On pääministeri Orpolta alhaista vihjata, että tyytymättömyys hallituksen toimiin johtuisi vain poliittisista erimielisyyksistä. Pienituloisten ja köyhien määrä tulee vain kasvamaan hallituksen toimien johdosta, SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm sanoo sunnuntaina julkaistussa tiedotteessa.

Malm viittaa tiedotteessa Sosiaali ja terveys ry Sosten laskelmiin, joiden mukaan köyhyys lisääntyy hallituksen toimien johdosta. 

– Nämä hallituksen raa’at toimet tulevat lisäämään inhimillisiä vaikutuksia jo ennaltaan hankalassa tilanteessa. Elämisen kustannukset ovat kasvaneet, rakennusalan kriisi pahenee ja huoli tulevaisuudesta kasvaa. Hallituksen toimet lisäävät harvan luottamusta valoisasta tulevaisuudesta, Malm sanoo. 

Malmin mukaan Orpo ei osaa samaistua tavallisten palkansaajien asemaan, eikä pääministeri kuuntele heitä. 

On todella huolestuttavaa, kuinka irtaantunut tavallisten suomalaisten arjesta pääministeri tuntuu olevan, Malm toteaa.

Jutun otsikkoa korjattu 26.11. kello 17.34: Otsikossa luki virheellisesti SPD. Muokattu oikeaan muotoon SDP.

Lue myös:

    Uusimmat