Mainos

Sotshin F1-rataan kaavaillaan muutoksia – uudesta asfaltista apua ohitusten vähyyteen?

Venäjän F1-osakilpailua isännöivän Sotshin radan omistajat kaavailevat rataan muutoksia ohitusten helpottamiseksi.

Formulasarjan kisakalenterissa vuonna 2014 debytoineen radan profiili tarjoaa vain vähän tilaisuuksia ohittamiselle ja vaihteleville kisataktiikoille, jota radan omistajataho Rosgonki-yhtiö haluaa nyt korjata.

Radan pohjapiirustusta ei ole tarkoitus muuttaa, mutta promoottorit vihjaavat uudesta ja aiempaa enemmän renkaita kuluttavasta asfalttipinnasta, jonka lisäksi myös radan joitakin mutkia on tarkoitus leventää.

– Fanit tietävät, että Sotshin radan profiili jättää hieman toivomisen varaa ohituspaikkojen suhteen. Siksi teemme nyt tiiviisti yhteistyötä Charlie Whitingin (FIA:n kilpailujohtaja), FIA:n ja FOM:in kanssa, kommentoi Rosgonkin toimitusjohtaja Alexei Titov motorsport.comille.

– Haluamme korjata tilanteen tekemällä rataan joitakin pieniä teknisiä muutoksia. Niitä ei voi välttämättä nähdä katsomosta tai televisiosta käsin, mutta toivomme muutosten parantavan kilpailua ja lisäävän ohituksia.

– Teoriassa kyse voi olla radan joidenkin osien leventämisestä tai kaventamisesta, tai asfalttityypin vaihdosta, mikä vaikuttaa renkaisiin eri tavalla. Tämä voi pakottaa tallit käyttämään erilaisia taktiikoita, Titov jatkoi.

Järjestäjät eivät kuitenkaan lupaa rataan muutoksia vielä alkavan kauden kisaan, mikä ajetaan 30. päivä syyskuuta.

– En usko sen tapahtuvan kaudelle 2018, mutta tutkimme näitä ideoita. Mietimme keinoja, miten tilannetta voitaisiin parantaa, Titov sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.