Sotkevatko tallimääräykset kärkitaistelua Unkarin F1-kisassa? Tiimipomolta vihjaava lausunto

Racing Pointin tallipäällikkö Otmar Szafnauer antaa ymmärtää, että tallimääräyksiä voi olla luvassa tänään sunnuntaina ajettavassa formula ykkösten Unkarin GP:ssä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Racing Pointin Lance Stroll ja Sergio Pérez ylsivät aika-ajoissa Mercedeksen kärkikaksikon Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen jälkeen komeasti kolmanteen ja neljänteen ruutuun. Szafnauer terottaakin kuskeilleen, että nyt ei ole paikka hölmöillä.

– Heidän täytyy antaa toisilleen tilaa. Ensimmäinen ja toinen kierros ovat kriittisiä. Meidän täytyy varmistaa, etteivät he ota yhteen noilla kierroksilla, Szafnauer sanoi GPToday.netin mukaan.

– Me tulemme puhumaan heille ja varmistamaan, että tiimi tulee ensin.

Szafnauer viittasi myös tiimin historiaan; takavuosina tallikavereina ajaneet Pérez ja Esteban Ocon kolhivat toisinaan toisiaan. Szafnauer ei sulkenutkaan pois, että talli voi paikan tullen käskeä kuljettajia säilyttämään asemansa.

– Täytyy muistaa, että tämä on tiimiurheilua ja haluamme saada mahdollisimman suuren määrän pisteitä.

"Toivon, että saamme kisata kovaa"

Pérezin edellä kolmantena kisaan starttaava Stroll esitti toiveen, ettei tallimääräysten tielle lähdettäisi.

– Toivon, että saamme kisata kovaa. Hän (Pérez) tulee taistelemaan palkintokorokesijoituksesta ja minä tulen taistelemaan siitä myös, Stroll sanoi.

Strollin F1-uran toistaiseksi ainoa palkintosija on hänen tulokaskaudeltaan 2017 Williamsilta, kun kanadalainen oli kolmas Azerbaidzhanissa. Hän ei halua silti niin sanottuja armopaloja.

– En ole ollut palkintokorokkeella kahteen–kolmeen vuoteen. Toivon, että saamme hyvän startin ja hyvän kisan, hän summasi.

Szafnauer pitää kilpailun lähtöasetelmia kutkuttavina.

– Uskon, että muiden kanssa ympärillämme tulee olemaan taistelua. Ferrari on aina ollut hyvä täällä, he ovat juuri takanamme ruudukossa. Sitä ei tiedä, millainen lähtö tulee olemaan, joten odotetaan ja katsotaan, hän virkkoi.

Lue myös:

    Uusimmat