Sotkamon ABC sai ensimmäiset valitukset lähes viikon viiveellä – "Juhannus ehkä vaikuttanut"

1:36

Sotkamon ABC-automaattiasemaa hoitava Osuuskauppa Maakunta sai ensimmäiset reklamaatiot sekaisin menneistä polttoainesäiliöistä juhannuksen jälkeisenä maanantaina.

Pääkuvan video

Sotkamon ABC-aseman pumpussa on ollut väärää polttoainetta

Sotkamon ABC-automaattiasemalla bensiini- ja diesel-polttoaineet olivat sekoittuneet keskenään polttoainesäiliöissään. ABC on jo pystynyt vahvistamaan, että virhe oli tapahtunut tiistaina 19. kesäkuuta. Myöhemmin samalla viikolla eli torstaina 21. kesäkuuta säiliöihin oli kuitenkin lisätty oikeita polttoaineita, jolloin viallinen sekoitussuhde oli päässyt laimentumaan.

Väärä polttoaine polttoainesäiliössä ei välttämättä tunnu auton toiminnassa välittömästä, vaan pienellä viiveellä.

Osuuskauppa Maakunnan toimialajohtaja Arto Mustonen kertoo, että hänen saamansa tiedon mukaan Kainuun alueen autokorjaamot saivat ilmoituksia väärän polttonaineen aiheuttamista ongelmista torstaina 21. kesäkuuta. Ensimmäiset reklamaatiot kantautuivat kuitenkin osuuskaupan korviin vasta maanantaina 25. kesäkuuta.

– Juhannuksen pyhät ovat ehkä vaikuttaneet siihen, ettei autolla ole ajettu, Mustonen arvelee.

Lopullinen selvyys ensi viikolla

Käynnissä olevien tutkimusten valossa syy polttoaineiden sekoittumiselle on tämänhetkisen tiedon mukaan yhä sama eli inhimillinen virhe. Lopullista vastausta joudutaan kuitenkin odottamaan vielä hetki.

– Tekninen tutkimus polttoaineen jakelun osalta valmistuu ensi viikon puolella, Mustonen sanoo.

Lopullinen arvio ABC:lle aiheutuvista kustannuksista varmistunee Mustosen mukaan myös vasta ensi viikolla. Sotkamon ABC on kertonut korvaavansa asiakkailleen koituneet vahingot aiheutuneiden kulujen mukaan.

– Kainuun korjaamoissa on tällä hetkellä viivettä. Tavallisten asiakkaiden lisäksi nämä väärää polttoainetta tankanneet ovat aiheuttaneet ruuhkaa, Mustonen kertoo.

Sotkamon ABC-automaattiasema avattiin jälleen tiistai-iltana oltuaan suljettuna reilun vuorokauden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja