Valiokunta äänesti yhdestä soten kiistakapulasta: Vaasan keskussairaala ei saa laajaa päivystystä

Sote-uudistus takkuaa – käsittelyaikataulut täysin auki 5:39

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsitteli aamulla Vaasan sairaalasta tehtyä muutosesitystä. Valiokunnan äänestyksessä esitys kaatui äänin 9-7. Vaasan keskussairaala ei näin ollen saa laajaa päivystystä.

Video: Sote-uudistus takkuaa – käsittelyaikataulut täysin auki

Muutosesityksen tehnyt RKP:n kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi on pettynyt, että hallituspuolueiden kansanedustajat eivät äänestäneet Vaasan keskussairaalan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta.

Rehn-Kiven mukaan moni asia puhuu Vaasan laajan päivystyksen puolesta.

– On selvää, että Vaasan keskussairaalalla on parhaat edellytykset tarjota hoitoa ja hoivaa sekä suomeksi että ruotsiksi, Rehn-Kivi kertoo tiedotteessaan.

Puska taipui

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen, keskustan Pekka Puska oli aluksi valmis antamaan Vaasan keskussairaalalle laajan päivystyksen, mutta ilmoitti lopulta äänestävänsä hallituksen päätöksen mukaisesti.

Puska kertoi kokeneensa painostusta kokoomuksen ja myös oman piirinsä eli keskustan osalta.

Kokoomukselle ei sopinut järjestely, että Puska olisi vetäytynyt äänestyksestä ja valiokunnan varajäsen olisi hoitanut tehtävän.

Eduskunta päätti jo kaksi vuotta sitten, että Pohjanmaalla laajan päivystyksen saa Seinäjoen sairaala.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat