Mainos

Tiukka äänestys valiokunnassa: Vaasa menettämässä laajan päivystyksen sairaalan

1:55

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta puoltaa hallituksen esitystä, joka vie Vaasasta ympärivuorokautisen laajan päivystyksen sairaalan. Valiokunta joutui äänestämään mietinnöstään. Hallituksen esitys voitti täpärästi äänin 8–7.

Puheenjohtaja Tuula Haataisen (sd.) mukaan valiokunta edellyttää perustuslakivaliokunnan tavoin, että kielelliset oikeudet turvataan muulla tavalla. Haatainen itse olisi toivonut, että Vaasa olisi saanut laajan päivystyksen sairaalan. Tällöin yksiköitä olisi ollut koko maassa yhteensä 13 hallituksen esittämän 12 sijaan.

Aikataulu on tiukka. Esitys on määrä hyväksyä vielä ennen joulua. Hallituksen lakiesitys tulee eduskunnan täysistuntoon heti tänä iltana, ja siitä äänestetään ensimmäisessä käsittelyssä huomenna. Näin budjettilaki ehditään käsitellä ennen joulua. 

SDP ja muu oppositio vaativat aiemmin, että laki olisi käsitelty samassa yhteydessä kuin sote-uudistus, mutta esitys tyrmättiin.

Varsinkin RKP on kantanut huolta siitä, saavatko vaasalaiset potilaat palveluita ruotsiksi Seinäjoen keskussairaalassa. Perustuslakivaliokunta katsoi aiemmin, että ruotsinkieliset palvelut turvattaisiin parhaiten säilyttämällä laajan päivystyksen yksikkö sekä Vaasassa että Seinäjoella. Valiokunta muistutti lausunnossaan, että kieli ja potilaan tarve tulla ymmärretyksi on tärkeä osa potilasturvallisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.