Mainos

Sote-neuvottelut jatkumassa aamulla – kokoomus toivoo yhä lisäaikaa

Sote-neuvottelujen etenemisestä ja hallituksen kohtalosta ei ole saatu yöllä uutta tietoa. MTV:n tietojen mukaan neuvottelut etenevät kenties jälleen aamukahdeksan jälkeen.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä ei ole kuullut uutta neuvotteluista. Hän kuitenkin kritisoi MTV:n Huomenta Suomen uutisissa hieman sitä, että kokoomuksen pyytämää lisäaikaa ei annettu.

Kokoomuksen puoluevaltuusto kokoontuu lauantaina ja kokoomus oli pyytänyt pääministeriltä lisäaikaa, jotta puoluevaltuusto olisi voinut käsitellä sote-esitystä.

– Esitystä ei ole vielä laadittu. Pääministeri on halunnut tehdä tästä hallituskysymyksen ja meillä siis puoluevaltuusto on se elin, joka käsittelee puolueen hallitukseen osallistumisen. Siinä mielessä on luontevaa ja puolueen sääntöjen mukaista, että puoluevaltuusto asian käsittelee, Mäkelä sanoo.

Mäkelä korostaa, että olennaista sote-väännössä on, että ratkaisu löytyisi. Kiistakapulana on erityisesti ollut sote-alueiden määrä. Keskusta ajaa 18 aluetta, kokoomus haluaa niitä vähemmän.

– Kokoomuksen lähtökohtana on ollut viisi aluetta. Siinä mielessä ollaan jo oltu valmiina tulemaan vastaan 9-12 malliin. Neuvottelut tässä vaiheessa kesken. Omalta osaltani toivotan vain viisautta neuvottelupöytään, että ratkaisu löytyy, toteaa Mäkelä. 

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen poistui valtioneuvoston linnasta puoli kahden maissa yöllä. Hän sanoi silloin Ilta-Sanomille, että yön neuvottelut ovat ohi. 

Sipilä sanoi eilen olevansa valmis hajottamaan hallituksen, jos sote-riitaan ei löydetä ratkaisua aamuun mennessä.

Tämän päivän kaikki askelmerkit eivät ole vielä tiedossa.

MTV:n Huomenta Suomessa ovat seitsemän jälkeen paikalla tilannetta kommentoimassa eduskuntaryhmien johtajat Vanhanen ja Sampo Terho (ps.).  

Keskustan eduskuntaryhmä on tiettävästi koolla kello 9.30. Myös kokoomuksen ja perussuomalaisten eduskuntaryhmät ovat todennäköisesti koolla, mutta kokousten aikatauluista ei ole tietoa.  
Vihreiden eduskuntaryhmä kokoontuu puoliltapäivin.

Kristillisdemokraateilla ei ollut sovittuna ylimääräistä kokousta, mutta sen tarvetta arvioidaan aamulla. RKP:stä kerrotaan STT:lle, ettei kokoontumisesta ole tehty päätöstä vaan tilanne katsotaan aamun valossa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.