Mainos

Sotatoimet Tshetsheniassa tulevat Venäjälle kalliiksi

Kaukasuksen sotaretki on maksanut Venäjän armeijalle noin miljardi markkaa kuukaudessa. Suomalaistutkijan mukaan venäläisten hyvä eteneminen onkin ollut mahdollista osittain siksi, että maan talous on nyt hyvässä vedossa.

groznyin sotilas

Tshetsheenisissit ovat vahvistaneet asemiaan Groznyin eteläpuolella estääkseen kaupunkia joutumasta kokonaan venäläisjoukkojen piirittämäksi.

Sissit ovat uutistoimisto Interfaxin mukaan lähettäneet eilisen jälkeen satoja miehiä Urus-Martanin kaupunkiin, joka sijaitsee Groznyiin etelästä johtavan päätien varrella.

Venäläiset ovat ilmoittaneet, että Urus-Martan on heidän seuraava hyökkäyskohteensa. Tänään Venäjän tykistö pommitti ankarasti kaupungin laitamia.

-Olemme varoittaneet siviilejä. Pyysimme heitä ajamaan kapinalliset pois kaupungista, jotta pommituksilta vältyttäisiin. Tästä eteenpäin emme ole enää vastuussa siitä, mitä Urus-Martanissa tapahtuu, sanoi nuori venäläisupseeri tänään.

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR sanoi tänään, että Ingushian puolella on tällä hetkellä noin 222 000 tshetsheenipakolaista. Määrä kasvaa koko ajan, sillä Tshetshenian rajan ylittää joka päivä noin tuhat ihmistä. Venäläiset ovat jo eristäneet Groznyin lännestä ja pohjoisesta sekä osittain myös idästä. Enää Urus-Martanin suunnalta tuleva eteläinen pääväylä on tshethseenien hallussa.

Venäjän sotilasjohto arvioi, että Groznyi on kokonaan piiritetty joulukuun puoliväliin mennessä. Venäjä odottaa, että kaupunki antautuu tällä kertaa ilman vastarintaa kuten monet muut Tshetshenian kaupungit ovat tehneet pari kuukautta kestäneen sotilasoperaation aikana.

Venäjä ei ole saanut taisteluvoittojaan suinkaan ilmaiseksi: Kaukasuksen sotaretki on maksanut Venäjän armeijalle noin miljardi markkaa kuukaudessa. Suomalaistutkijan mukaan venäläisten hyvä eteneminen onkin ollut mahdollista osittain siksi, että maan talous on nyt hyvässä vedossa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.