Mainos

Sota jatkuu - Apple hyökkäsi Samsungin Nexus-puhelimen kimppuun

Teknologiajätti Apple on haastanut kilpailijansa Samsungin jälleen oikeuteen Yhdysvalloissa patenttirikkomuksiin vedoten. Teknologiasivusto Computerworld kertoo, että Apple hakee liittovaltion tuomarilta myyntikieltoa Samsungin Galaxy Nexus -älypuhelimelle asian oikeuskäsittelyn ajaksi.

Kyseessä on jälleen uusi käänne taistelussa, jossa teknologiajätit pommittavat toisiaan patenttisyytteillä kamppaillessaan markkinoiden herruudesta.

Apple syyttää Samsungia tällä kertaa neljän patenttinsa luvattomasta käytöstä. Kyseisin patentteihin kuuluu mm. teknologia, jonka avulla puhelimen käyttäjä voi koskea verkkosivuilla näkyvää puhelinnumeroa tehdäkseen puhelun. Apple syyttää Samsungia myös Siri-äänitunnistusteknologian kopioimisesta.

- Galaxy Nexuksen myynti oikeusjutun aikana aiheuttaa korjaamatonta haittaa Applelle, väittää yhtiö haasteessaan.

Applen mukaan monet ihmiset ovat nyt siirtymässä käyttämään älypuhelimia ja Samsung houkuttelee näitä tärkeitä asiakkaita pois Applelta kopioimalla sen tuotteita. Apple väittää lisäksi, että sen koko laajempi laite- ja ohjelmistomyynti kärsivät tilanteesta.

Samsung ja Google julkistivat Galaxy Nexuksen viime lokakuussa. Laitteessa on Android-käyttöjärjestelmän viimeisin versio, eli Ice Cream Sandwich.

Applen syytteet kohdistuvat erityisesti kyseisen käyttöjärjestelmän interaktiivisiin ominaisuuksiin. Toisaalta Applen on väitetty kopioineen ominaisuuksia, kuten Notifications-ilmoitusosion Android-järjestelmästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.