Sosiaalisen median video tarjosi aukottoman todisteen Lewis Hamiltonin rikkomuksesta – näin Mersu-kuski jäi kiipeliin

Lewis Hamiltonin lähtöruuturangaistukseen johtanut tapahtumaketju sunnuntaina sai alkunsa Twitteriin ladatusta videosta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Kauden avausosakilpailu käynnistyi dramaattisissa merkeissä, kun alle tuntia ennen GP:n alkua Mercedeksen brittikuljettaja pudotettiin kolme lähtöruutua alemmaksi, eturivistä viidenneksi.

Rangaistuksen taustalla oli Red Bullin "keräämä" todistusaineisto, joka osoitti Hamiltonin ajaneen aika-ajoissa kaasu pohjassa keltaisten valojen vilkkuessa radan varrella. Keltaiset valot tai liput olivat seurausta Valtteri Bottaksen ulosajosta aika-ajojen viimeisen osion loppuhetkillä.

Nyt moottoriurheilusivusto Motorsport.com kertoo, että Red Bullin todistusaineistona toimi yksinkertainen video F1:n viralliselta Twitter-tililtä.

Sunnuntaina julkaistun videon editoinut sometiimin työntekijä tiesi mitä teki, sillä pätkä oli leikattu siten, ettei Hamiltonin syyllisyydestä rikkomukseen ollut enää mitään epäselvyyttä. Videossa oli hyödynnetty taidokkaasti F1-autojen 360 asteen kameroista löytyvää tekniikkaa.

Niinpä Red Bullin oli ainoastaan kerrottava Itävallan kilpailun johdolle kyseisen videon olemassaolosta.

– Siitä oli hieman virheellistä tietoa, että kyse olisi ollut Red Bullin protesti. Se ei oikeastaan ollut protesti, kilpailujohtaja Michael Masi kertoo Motorsport.comille.

Red Bull oli yksinkertaisesti kysynyt kisajohdolta, pitäisikö heidän vilkaista ja ottaa huomioon Twitteriin ladattua videota.

Masin mukaan ennen tuota julkaisua tuomaristolla ei ollut ollut käytössään Hamiltonin autosta otettua kuvaa, eikä kukaan heistä ollut nähnyt Twitter-videota ennen Red Bullin huomautusta.

– Ollakseni täysin rehellinen, emme tienneet sen olemassaolosta, Masi myöntää.

Hamilton lopulta starttasi viidennestä lähtöruudusta. Hän sai tiedon kolmen ruudun rangaistuksestaan vain 41 minuuttia ennen starttia.

Lue myös:

    Uusimmat