Sopu syntyi vihdoin, mutta kalliiksi se tuli: Näin paljon Volkswagen joutuu maksamaan peukaloitujen autojensa omistajille Saksassa

Mielenosoittaja keskeytti VW:n esittelytilaisuuden 0:47
Mielenosoittaja keskeytti Volkswagenin esittelytilaisuuden Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2016.

Saksalainen autojätti Volkswagen ja maan kuluttajajärjestöjen keskusliitto VZBV ovat päässeet sopuun valmistajan dieselhuijauksen seurauksena maksettavista korvauksista.

Noin 400 000 saksalaisen kuluttajan joukkokanteessa vaadittiin korvauksia Volkswagenilta, joka jäi kiinni dieselautojensa päästömittaustulosten peukaloinnista.

Volkswagen myönsi vuonna 2015, että se oli asentanut 11 miljoonaan dieselautoon ohjelmiston, jonka avulla autot vaikuttivat todellista vähäpäästöisemmiltä.

830 miljoonan euron lisälasku

VZBV:n mukaan Volkswagen on sitoutunut maksamaan dieselautojen omistajille korvaukset, jotka vaihtelevat mallin ja vuosimallin mukaan 1 350 eurosta 6 257 euroon. Yhteenlaskettu summa nousee 830 miljoonaan euroon.

Korvauksia maksetaan autoista, jotka on maksettu ennen vuotta 2016. Auton omistajan pitää asua Saksassa, ja auton tulee olla edelleen hänen hallussaan.

Kaikkiaan dieseljupakka on aiheuttanut Volkswagenille tähän mennessä noin 30 miljardin euron kustannukset. Suurin osa näistä kuluista on kertynyt Yhdysvalloissa maksetuista korvauksista ja sakoista. Saksalaiset kuluttajat eivät tähän mennessä ole saaneet Volkswagenilta korvauksia.

Lähde: VZBV

Lue myös:

    Uusimmat