Sopranos-tähden ruumis Amerikkaan

Sopranos-sarjan näyttelijä James Gandolfini kuoli yllättäen viime viikon keskiviikkona lomallaan Roomassa.

Näyttelijän kuolinsyyksi on varmistunut sydänkohtaus. Gandolfinin perhe oli loppuviikosta tehnyt ahkerasti yhteistyötä Italian hallituksen kanssa, jotta hänet saataisiin mahdollisimman pian siirrettyä Yhdysvaltoihin.

Tähden läheinen ystävä ja surun keskellä perhettä edustava Michael Kobold on kertonut, että ruumis saadaankin siirrettyä Amerikkaan aikaisemmin, kun mitä perhe oli uskaltanut odottaa.

– Meillä on todella hyviä uutisia. Hienon yhteistyön ansiosta näyttäisi siltä, että Gandolfini siirretään takaisin Amerikkaan maanantaina. Alustavan suunnitelman mukaan kuljetus lähtee Roomasta iltapäivällä ja saamme Jamesin illaksi Amerikkaan.

Ilmeisesti aikataulu on tuosta vielä muuttunut, sillä EPA-kuvapalvelun mukaan Gandolfinin arkku siirrettiin jo sunnuntaina Rooman kentällä yksityiskoneeseen.

Lausunnossaan Kobold kiittää koko perheen puolesta myös Italian viranomaisia nopeasta toiminnasta.

– Olemme hyvin tietoisia siitä, että kyseinen prosessi kestää yleensä noin viikon ja olemme erittäin kiitollisia siitä, miten tehokkaasti asia hoidettiin. Surullisesta aiheesta huolimatta on ollut etuoikeus vierailla kauniissa maassanne. Haluamme vilpittömästi kiittää teitä.

Gandolfinin hautajaiset olisi ollut tarkoitus järjestää viimeistään lauantaina New Yorkissa. Nopean siirron ansiosta hautajaiset saattavat olla jo torstaina.

New Jerseyn kuvernööri Chris Christie on määrännyt kaikissa osavaltion hallinnollisissa rakennuksissa järjestettävän maanantaina suruliputuksen näyttelijän kunniaksi. Gandolfini varttui New Jerseyssä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat