Sopivassa suhteessa: Hoida parisuhdetta kuin yritystä

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli kirjoittaa parisuhteesta ja vertaa avioliittoa yritykseen.

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli kirjoittaa parisuhteen hoitamisesta.

"Olen huolissani ihmisten erokäyttäytymisestä, tai pitäisikö sanoa, erokäyttäytymättömyydestä.

Olen nimittäin samaa mieltä eräiden asiantuntijoiden kanssa siinä, että avioliitto on kahden ihmisen yhteinen yritys, ja sellaisena sitä pitäisi hoitaa, oli kyseessä sitten onnekkaasti oma twin flamesi, tai se ihminen, joka jonain päivänä twin flamen tieltä kenties väistyy.

Jokaista yritystä pitää pyrkiä pyörittämään kunnioituksella niin, että sille annetaan tarpeellinen aika kaikissa niissä kulmakivissä, joiden varaan liitto rakennetaan. Valut tulee tehdä huolella ja kaikkea, mitä niiden varaan rakennetaan, tulee huoltaa. Jos joku kulma on roiskittu hutaisten, se kannattaa purkaa yhteisymmärryksessä ja tehdä uudelleen, eikä vain lisätä kerroksia päälle."


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja