Mainos

Soneran kaltainen katkos ongelmallinen sairaaloille: Lääkärit haettava kotoa, jos yhteydet eivät toimi

1:32

Eilinen Soneran matkapuhelinverkon häiriö haitasi puheluiden ja tekstiviestin välittämistä. Verkon useita tunteja kestänyt vika aiheutti laajempia ongelmia myös esimerkiksi sairaaloille.

Esimerkiksi Mikkelin keskussairaalassa potilaita oli hengenvaarassa, sillä niin kutsuttuja takapäivystäjiä ei saatu kiinni ja leikkaavia lääkäreitä ei saatu leikkaussaliin, vaikka hoitoa tarvinneita potilaita oli paljon.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin vastaava johtaja Vesa Vestala kertoo, että pahin mahdollinen skenaario kännykkäverkon pitkäaikaisessa häiriössä on juurikin Mikkelin keskussairaalan eilinen tilanne.

– Pahin skenaario on varmaan sen tyyppinen tilanne, että me tarvitsisimme tänne nopeasti paljon lisähenkilökuntaa ja viesti ei menisi perille eikä henkilökunta saavu tänne ajoissa.

– Jos yhteydet eivät pelaa, tulee aikamoista sähläystä, että jonkun pitää sitten varta vasten jotain henkilöä hakemaan kotoa tai muuta vastaavaa.

Yhteyksien varmistamiseksi sairaaloissa on otettu käyttöön useiden eri operaattoreiden liittymiä. Sairaalat käyttävät viestinnässä myös viranomaisverkkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.