Suomen neljänneksi suurimman sairaanhoitopiirin tietojärjestelmissä oli vakavia ongelmia – Kaleva: Vika paikannettiin konesaliin

Tietojärjestelmät eivät ole aina pettämättömiä. Tämä saatiin kokea kuluneen viikon tiistaina karvaalla tavalla Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, kertoo Kaleva.

Lehden mukaan sairaanhoitopiirin tietojärjestelmissä ilmeni laajoja ongelmia. Vikojen alkuperä paikannettiin konesalin virtuaalipalvelimeen.

Vikaa korjaamaan hälytettiin sairaanhoitopiirin it-osasto ja sen yhteystyökumppanit, jotka yhdessä taistelivat vikoja vastaan myöhään tiistai-iltaan saakka.

Vika oli kohtuullisen laaja ja sen vaikutukset säteilivät moniin paikkoihin. Esimerkiksi potilastietojärjestelmät olivat pois käytöstä, eivätkä sairaanhoitopiirin verkkosivut auenneet.

Lisäksi tietojärjestelmäongelmat näkyivät myös potilaiden suuntaan.

– Meillä on vaihtoehtoisia malleja, miten toimitaan, kun tulee tällainen äkillinen vika, tietohallintojohtaja Veijo Romppainen kertoi Kalevalle.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on Suomen neljänneksi suurin sairaanhoitopiiri. Sen vastuualueella asuu yli 400 000 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat