Mainos

Somevero, poliisin Pasi-panssariajoneuvot – näin aprillattiin tänään

Olethan muistanut olla tänään varovainen? Työkavereiden, ystävien tai tuttavapiirin tekemät aprillipilat saattavat yllättää sinut juuri silloin, kun sitä vähiten osaat odottaa.

Tänään vietetään aprillipäivää, ja muun muassa sosiaalinen media täyttyy mitä erikoisimmista päivityksistä. 

Helsingin poliisi ilmoitti Facebookissa ottavansa käyttöön viisisataa Pasi-panssariajoneuvoa. Poliisi sanoo juhlistavansa käyttöönottoa esittelemällä koko panssariajoneuvorivistönsä yleisölle. Kaikki viisisataa Pasi-ajoneuvoa kurvaavat letkassa Helsingin Kauppatorille, josta ne siirtyvät Kolera-altaan kautta mereen ja siitä meritse Suomenlinnaan.

MTV Uutisten Mari Sarolahti joutui myös aprillipilan kohteeksi. RadioMedia ilmoitti, että vuonna 1995 toimintansa lopettanut Radio Ykkönen eli Radio Ettan aloittaa toimintansa 19 vuoden tauon jälkeen. 90-luvulla Radio Ettanissa radioäänenä ollut Sarolahti ehti hetken luulla, että hänet oltaisiin laittamassa kanavan ääneksi uudelleen.

Facebookiin tulee suuria muutoksia – vai tuleeko?

Paikallislehdillä on pitkät perinteet aprillipäivän suhteen. Lehdet uutisoivat mitä erikoisimmista tapahtumista. Pilaksi tarkoitetut uutiset saavat toisinaan ihmiset liikkeelle.

Turun Sanomat uutisoi, että parikymmentä turkulaista yöpyi kävelykadulla aprillipilan innostamana viime yönä. Oli nimittäin uutisoitu, että Facebookiin ollaan suunnittelemassa alkolukkoa, jonka toimintaperiaate on sama kuin autoissa.

Alkolukko ei jäänyt ainoaksi median uutisoimaksi Facebook-pilaksi. Savon Sanomien mukaan sosiaalisen median käyttäjät joutuvat jatkossa maksamaan 7,50-10,25 euron kuukausimaksun yhteisöveron laajenemisen vuoksi.

Alastonnäytöksiä ja kaatopaikkakaasuja

Pohjanmaalla ilmestyvä paikallislehti Ilkka uutisoi Seinäjoki-Vaasa -välisen junamatkan turvavyöpakosta. Uutisen mukaan VTT:n suomalaisinsinöörit kehittelivät hydraulisia hidastetöyssyjä vartioimattomien tasoristeyksien poistamiseksi. Turvallisuussyistä matkustajien tulee vyöttää itsensä kuusipisteturvavöillä. Junan vessat pidetään myös suljettuina kunnes hidastetöyssyistä on kerätty tarpeeksi tutkimusaineistoa.

Forssassa puolestaan aprillattiin hajuongelmilla. Forssan lehti kertoo, että Kiimassuon kaatopaikkakaasuista aiheutunut löyhkä pyritään estämään tuulivoimaloilla, jotka puhaltavat ikävät hajut pois kaatopaikoilta ja Forssasta. 

Paikallislehti Kaleva kertoo vapunpäivänä järjestettävästä alastomasta illasta. Asialla on Oulun kaupunginteatteri, joka järjestää toukokuussa alastonesityksiä yleisölle Mikko Koukin ohjaamasta Housut pois -musikaalista. Lehden mukaan ainakin naulakkopalvelut on helpompi järjestää, kun yleisöllä on todennäköisesti hieman kevyempi vaatetus yllään.

Jouduitko sinä pilan kohteeksi? Kerro hauskoista piloista joko MTV Uutisten Facebookissa tai alla olevassa kommenttikentässä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.