Mainos

Sanomalehdet jekuttavat lukijoitaan: Joko bongasit nämä aprillipilat?

Useat lehdet ovat tänäkin aprillipäivänä lähteneet kehittelemään mitä luovimpia aprillipiloja.

Oulun seudulla ilmestyvä Kaleva kertoo, että uhanalaisia saimaannorppia siirretään Savonlinnan vesiltä Oulujärveen. Pitkään kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu operaatio alkaa tänään, kun neljä ensimmäistä norppaa siirretään Ilmavoimien kuljetuskoneella Savonlinnasta Ouluun ja edelleen maantiekuljetuksena Oulujärveen.

Lehdessä norppatutkija Juhana Miikkulainen Suur-Saimaan Luontoinstituutista kertoo, että norppien siirtoon lähdetään pakon edessä: ilmastonmuutoksen takia talvet ovat Saimaalla usein hyvin vähälumisia. Se vaarantaa norpan pesinnän.

MTV Uutiset epäilee, että myös Etelä-Suomen Sanomien juttu Lahden Aleksanterinkadun remontista on kuorrutettu aprillipilalla. Sanomalehden pääsivulla kerrotaan, että Lahden Aleksanterinkatu joudutaan taas repimään auki. Katukivet varastoidaan toriparkkiin, jonne ne kuljetetaan kottikärryillä. Tehtävää varten on rekrytoitu kymmeniä kottikärryn työntäjiä, jotka tekevät työtä vuoroissa.

Remontti alkaa lehden mukaan jo tänään lauantaina. Lahti City -yhdistys aikoo muodostaa vieläpä ihmismuurin remontin estämiseksi ja kutsuu kaikkia lahtelaisia osallistumaan siihen iltapäivällä.

Lapin Kansa on lähtenyt aprillipilailuun mukaan matkailupommilla. Lehti kertoo, että kiinalaiset suunnittelevat revontulipuistoa Kittilään. Hankkeen budjetti on arviolta 95 miljoonaa euroa, ja rahoitus on tulossa kokonaan Kiinasta.

– Kuplan sisäpinnalle heijastetaan tähtitaivas läpi vuoden. Kemikaalit yhdistettynä kahden jättimagneetin luomaan magneettikenttään luovat revontulia lähes kosketusetäisyydelle, kertoo Lapin Kansa.

Aamulehti lähtee aprillipilaan jääkiekkohengessä. Lehti kertoo, että Tappara ja Ilves yhdistyvät.  Tappara ja Ilves ovat päässeet yhteisymmärrykseen jääkiekko-organisaatioidensa yhdistämisestä. Seurat yhdistyvät heti tämän kauden jälkeen, joten ensi kaudella Tampereella nähdään vain yksi joukkue.

Uudella joukkueella ei ole vielä nimeä, mutta vaihtoehtoja on pyöritelty. Tilves vai Ippara vai joku ihan muu?, Aamulehti kysyy.

Helsingin poliisi on myös mukana aprillipäivässä. Helsingin poliisi kertoo twitterissä ottavansa koiratoiminnan tueksi testitkäyttöön viisi poliisisikaa.

– Sioilla on ylivertainen hajuaisti verrattuna muihin eläimiin. Ne löytävät käytännössä mitä vaan. Rahaa, huumeita ja tuntuvat löytävän erittäin hyvin myös kadonneita ihmisiä. Tosin toistaiseksi meillä on ollut maastossa aika paljon ongelmia, kun ne ovat löytäneet lähinnä tryffeleitä. Toki näistä löydöistä on ollut iloa poliisin kahvihuoneissa, toteaa komisario Pertti Takavillamo Helsingin poliisilaitokselta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.