Somevaikuttaja Sara Chafak julkaisi kuvan mökkimaisemasta, joka olikin toisen ottama – pian monen muun kuvan alkuperä alkoi paljastua

Sara Chafak edusti missifinaalin yleisössä kahdeksan vuoden takaisessa Miss Universum -asussaan 3:19
Sara Chafak edusti missifinaalin yleisössä kahdeksan vuoden takaisessa Miss Universum -asussaan.

 Sara Chafak ei ole merkinnyt kuviinsa niiden tekijää. 

Vuoden 2012 Miss Suomi Sara Chafak on myös somevaikuttaja ja hänen Instagram-tiliään seuraa 135 000 silmäparia. Chafak julkaisee tilillään niin kuvia itsestään, upeista ruoka-annoksista kuin matkailusta. Hän tekee myös yhteistöitä eri yritysten kanssa. 

Tiistaina (13.10.) somekansa huomasi kuitenkin jotain yllättävää Chafakin Instagram-tilillä.

Ex-missi oli julkaissut Instagram-tilillään kuvan mökistä, jonka ikkunasta avautui upeat maisemat syksyiseen ruskaan. Kuvatekstiksi Chafak oli kirjoittanut "Syksy, se suosikki vuodenaikani". Hetki kuvan julkaisun jälkeen, kommenttikenttään ilmestyi viesti toiselta käyttäjältä, joka kertoi, että kyseessä on hänen ottama kuvansa. Hän pyysi, että Chafak voisi laittaa kuvan krediitit kuntoon.

Chafak ei kuitenkaan reagoinut lainkaan pyyntöön ja pian sosiaalisessa mediassa sekä Jodelissa alettiin ruotia asiaa. Myöhemmin samana iltana Chafak poisti julkaisun vähin äänin Instagram-tililtään. 

Pian tarkkasilmäinen somekansa huomasikin, että useampi Chafakin julkaisemista kuvista ei ole hänen itsensä ottamia. Kuviin ei ole merkitty krediittejä tai annettu viitteitä siitä, että ne olisivat toisen ottamia.  Chafak ei myöskään väitä tai korosta Instagram-tilillään, että hän olisi ottanut kuvat itse.

Tekijänoikeuslain mukaan sillä suojattuja teoksia ei saa julkaista koskaan ilman toisen lupaa. Pelkkä merkintä siitä, kenen kuva on, ei myöskään riitä. 

Myös Twitterissä aihe herätti keskustelua ja eräs twiittaja olikin löytänyt käsiinsä Chafakin usean kuvan alkuperäisen ottajan. 

Chafakin 15. päivä heinäkuuta julkaistu kuva on lainattu myös toiselta Instagram-käyttäjältä. 3D-piirroksen tehnyt taiteilija onkin pyytänyt Chafakia laittamaan krediitit kuntoon kirjoittamalla asiasta kommenttikenttään. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. 

Sara Chafakin kuva. 

Alkuperäinen kuva.

MTV Uutiset yritti tavoittaa Sara Chafakia, mutta hän ei vastannut haastattelupyyntöön. 

Lue myös:

    Uusimmat