Somevaikuttaja Rosanna Kulju avautuu työnsä varjopuolista: "Pitäisi olla samaan aikaan korkeakoulutettu, aktivisti ja poliitikko"

Tällaista on nykymissin arki: Suorassa lähetyksessä Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju 8:32
MTV Livessä Miss Helsinki -kisan luotsaaja Rosanna Kulju.

Rosanna Kuljusta tuntuu toisinaan, että vaikuttajien oletetaan olevan jonkin sortin yli-ihmisiä, jotka tietävät kaikesta kaiken. 

Miss Helsinki -kisan luotsaaja ja sosiaalisen median vaikuttajana tunnettu Rosanna Kulju avautuu Instagram-tilillään työnsä varjopuolista. Hän toteaa, että välillä tuntuu, että sosiaalisessa mediassa ei tee mitään oikein. 

– Jos päivittelen storyyn paljon, niin multa kysytään eikö mulla ole muuta elämää. Sitten taas jos en päivittele, niin kysytään miksi en päivitä ja jäätävät spekuloinnit on käynnissä. Jos päivitän ja puhun paljon mun elämästä, niin mulla ei ole minkäänlaista filtteriä. Sitten taas jätän paljon asioita sanomatta, niin sekään ei ole hyvä, Kulju kirjoittaa. 

Kulju toteaa kirjoituksessaan, että ei voi miellyttää kaikkia eikä se ole hänen tarkoituksenakaan. Hänestä kuitenkin aina toisinaan tuntuu, että vaikuttajien oletetaan olevan jonkin sortin yli-ihmisiä, jotka tietävät kaikesta kaiken. 

– Pitäisi olla samaan aikaan korkeakoulutettu, aktivisti, politiikko ja mitäs kaikkea. Ei saisi tehdä virheitä eikä missään nimessä kasvaa omista virheistä. Mutta tiedättekö mitä? Jokainen meistä on myös aivan tavallinen ihminen, joka ei voi miellyttää kaikkia, joka ei voi olla miljoonaa asiaa samaan aikaan vaan oikeasti ihminen, joka tekee niitä virheitä ja joka tekee juuri omanlaista sisältöä.

Kulju muistuttaa siitä, että jokainen jakaa sosiaalisessa mediassa sitä, mitä itse halua näyttää. 

– Itselläni on muutamia asioita jotka haluan pitää yksityisenä ja muita joita mielelläni nostan. Uskon, että se on näin kaikilla.. Eli kannattaa muistaa, että meistä jokaisella on ne tavalliset omat ongelmat siellä ruudun takana ja muitakin asioita joita ei vaan näytä julkisesti.Mitä ajatuksia tämä herättää teissä? Kulju kysyy seuraajiltaan. 

– Tämä, Miss Suomi -kisoista tuttu Emilia Seppänen kirjoittaa. 

– Asiaa, asiaa ja vielä kerran asiaa, Eveliina Mäntykangas kirjoittaa. 

Kulju juhlisti hulppeasti 29-vuotissyntymäpäiviään heinäkuun lopussa. Hän juhli lähimmäisten ympäröimänä ökyjahdilla. 

Kulju kertoi MTV Uutisten haastattelussa aiemmin kesällä, että hän suuntasi koronakriisin alussa Pohjois-Suomeen perheensä luokse. Hän jätti treenaamisen vähemmälle ja keskittyi nauttimaan hyvästä ruoasta. Se näkyi vartalossa.

– Vähän harmittaa, kun vedin ensimmäisen kuukauden niin höpöksi. Nautiskelin olostani sohvalla, vaikka kävimme paljon kävelemässä. Minulla on hyvä olla näin, mutta toki kiloja on tullut – niin kuin varmaan kaikilla.

– Mieli on ollut paljon pirteämpi, kun aloin jälleen treenata. Tuntuu myös, että päivässä on paljon enemmän sisältöä.

Lue myös: