Rosanna Kulju avoimena äitiyshaaveistaan – jos ei löydä kumppania parin vuoden sisällä, aikoo hankkia lapsen yksin

Tällaista on nykymissin arki: Suorassa lähetyksessä Miss Helsinki 2020 Inna Tähtinen ja kilpailun järjestäjä Rosanna Kulju 8:32
Rosanna Kulju luotsaa Miss Helsinki -kisoja. Tällainen oli viime vuoden voittaja.

Rosanna Kulju kertoo varanneensa lääkäriajan, jotta voisi keskustella asiasta.

Miss Helsinki -kisan luotsaajana ja somevaikuttajana tunnettu Rosanna Kulju avautuu tuoreessa GRL GANG -podcastissaan hyvin henkilökohtaisesta aiheesta, kuinka hän on aina haaveillut tulevansa äidiksi. 

Kulju on luonut uraansa median parissa, ja muutama vuosi sitten hän osti itselleen Miss Helsinki -kisan. Hän kertoo, että vaikka onkin saavuttanut jo paljon unelmiaan elämässä, on haaveista suurin vielä toteuttamatta, äitiys. Moni Kuljun ystäväpiirissä elää perhe-elämää, kun hän asuu koiransa kanssa kahdestaan Helsingissä. 

– Tuntuu välillä todella pahalle, kun on fiilis, että jään jostain todella isosta paitsi. Vaikka olen kokenut omassa elämässäni paljon asioita, niin minulla on suuri kaipuu sitä omaa perhettä kohtaan.

Myös hänen äitinsä toivoo esikoistyttärelleen jo lasta ja aiheesta onkin syntynyt toisinaan sanaharkkaa.

– Tiedän, ettei hän tarkoita pahaa. Mutta sydän särkyy joka kerta vähäsen, koska se on sellainen asia, jota haluan niin paljon. 

Kulju herkistyy, kun kertoo tunteesta, jonka hän saa pidellessään kummityttöään sylissä. 

– Silloin tunnen sisäistä rauhaa ja rakkautta. Tiedän, että tämä on se mitä haluan, Kulju puhuu herkistyneenä. 

Kulju on kertonut avoimesti julkisuudessa siitä, kuinka teki abortin kaksi kertaa parikymppisenä. Hän on joutunut kipuilemaan asian kanssa vuosia ja toisinaan tapahtuma tuo hänen mieleensä edelleen erinäisiä ajatuksia. 

– Välillä tulee ajatus, että rankaiseeko jokin minua niistä (aborteista), että en saa nyt niitä omia lapsia. Tottahan tämä ajatus ei ole, mutta ihmisen mieli on erikoinen. 

Kulju on viettänyt lapsuutensa ydinperheessä. Hän aiemmin ajattelikin, että tulevaisuudessa hänellä itselläkin on sellainen. Ajatus on muuttunut kuitenkin viime vuosina ja tällä hetkellä hän näkee haaveissaan ainoastaan itsensä ja lapsen. 

– Totta kai toivoisin, että vastaani kävelisi mies, jolla olisi samanlaiset haaveet. Olen kuitenkin miettinyt, että jos näin ei tapahdu parin vuoden sisällä, niin aion hankkia sen itse. 

Kulju kertookin varanneensa jo ajan lääkärille, jotta voisi keskustella asiasta. 

Kuuntele koko podcast tästä.

Lue myös:

    Uusimmat