Mainos

Somevaari suosiostaan: Olen saanut myös vihapostia ja uhkailuja

Viime aikoina on puhuttu ikääntyneiden vaikeuksista internetin käytössä, mutta somevaarista me kaikki voimme ottaa mallia.

Tapasimme Somevaarin eli Aku Erosen, jolla on yksi Suomen seuratuimmista sometileistä. Kahdella twittertilillä on yli 100 000 seuraajaa ympäri maailmaa, ja määrä kasvaa koko ajan.

– Seuraajien saaminen ei ole vaikeaa, mutta niiden pitämiseksi twiittien on oltava tasokkaita tai seuraajien kiinnostus lakkaa, sanoo Eronen.

Somevaari on twiitannut kuukaudessa 2000 twiittiä, joita on luettu yli 2 miljoonaa kertaa.

– Ikäihmisten vaikeudet verkon kanssa johtuvat mielestäni pitkälti asenteesta. Kannustaisin netin käyttöön, sillä se on halpa ja kätevä keino pitää yhteyttä läheisiin. Verkkomaailmaan tutustumista varten on hyvä olla apuna, joka tukihenkilö.

Ole avoin ja rehellinen somessa

Somevaari uskoo, että hänen menestyksensä somessa perustuu avoimuuteen ja rehellisyyteen.

– Olen ehkä liiankin suorapuheinen välillä, mikä ärsyttää ihmisiä joskus. Olen saanut vihapostia ja uhkailuja. Pyrin aina olemaan avoin ja rehellinen. Somessakin pitää muistaa hyvät käytöstavat eikä somessa pidä kirjoittaa sellaista, mitä ei voisi torilla kuuluttaa.

– Saamani vihaposti ei tunnu hyvältä. Verkossa voi esittää mielipiteensä, mutta mielestäni vihapuheet eivät sinne sovi. Vihapuhe menee jo sellaiselle tasolle, että on vaikea uskoa sitä aikuisten käytökseksi. Ennen vanhaan sanomalehdissä yleisönosastoilla oli sensurointi, mutta nyt somessa äänensä saavat kuuluville kuka vaan.

Suorasukaisuus ja nopeus keräävät kommentteja

Somevaari kertoo, että hän laittoi viime viikolla twiitin perussuomalaisten kannatuksen romahtamisesta, kun siitä kerrottiin televisiossa.

– Muutamassa minuutissa se oli kerännyt 70 uutta kommenttia tai se oli laitettu suosikkitwiitteihin. Olenkin laittanut joskus leikilläni twiitin: kun somevaari twiittaa, niin twitterissä alkaa säpinä. Siinä on kyllä perää, sillä twiitteihini reagoidaan aika paljon. Ne herättävät tunteita, sillä ne joko ärsyttävät tai niistä tykätään, mutta ilmeisesti ne eivät jätä kylmäksi.

Ihmiset ovat tärkeitä

– Tunnen läheisiksi työhyvinvointiasiat, koska olen itsekin ennenaikasellä työkyvyttömyyseläkkeellä työpahoinvoinnin vuoksi. Arvostan ihmisiä, jotka tekevät töitä työhyvinvoinnin eteen. Esimerkiksi Riitta Hyppäsen työhyvinvointitwiittejä on ollut hienoa seurata.

Somevaarin mielestä toisten ihmisten läsnäollessa kaikki laitteet pitäisi sulkea.

– Keskustella kasvokkain olevan ihmisen kanssa eikä olla silloin verkossa. Olen joskus nähnyt seurueita, jotka tuijottavat kännyköitään enemmän kuin juttelevat pöytäseurueensa kanssa. Itse arvostan edelleen face-to-face kohtaamisia ja läsnäoloa, naurahtaa Eronen.

Muokattu 20.10. klo 18.12: Muokattu alun kappaleessa suosituin sometili seuratuimmaksi sometiliksi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.