@Somevaari – yksi Suomen seuratuimmista henkilöistä twitterissä

Somevaari on yksi Suomen aktiivisimpia ja suosituimpia henkilöitä twitterissä, jos tarkastellaan seuraajamääriä. @Somevaarilla eli Aku Erosella on nimittäin lähes 100 000 seuraajaa. Twiittejä vaari lähettää päivittäin noin 90.

Eronen meni somessa ensin Facebookiin vaimon ulkomaan työkomennuksen aikana, koska kaipasi Suomessa asuvia sukulaisia ja ystäviä. Sielläkin hänellä on 4000 kaveria.  Twitteriin meno muutti 61-vuotiaan eläkeläisen maailman.

Nyt Erosella on Aku News tililään seuraajia noin 90 000 ympäri maailmaa, johon Eronen päivittää pääasiassa itse ottamiaan luontokuvia. Kotimaisella Somevaari-tilillä seuraajia on noin 25 000. Onhan Erosella toki myös Linkedin-, Pinterest- ja Instagram-tilit.

– Twitterissä oli alussa vaikeata 140 merkin rajoitus. Aluksi oli hankalaa saada mitään sanottua näin lyhyesti ja vielä kun kaikki välilyönnit ja -merkit lasketiin.  Sitten, kun pääsin twitteristä kiinni, niin juuri tämä nasevuus oli se joka kiehtoi. Siellä ei jaarittelijat pärjää. Nykyään voi tosin jaaritella, jos käyttää linkkejä, naurahtaa Eronen.

Eronen aloittaa somepäivänsä jo aamukahvin ääressä aamu viiden maissa. Ensimmäiseksi hän käy läpi 70 mediatalon tuoreet päivitykset. Näistä parhaat palat lähtevät twitteriin aamu kuuden aikaan, kun twitter heräilee.

Erosta kiinnostavat eniten politiikka, talous, vitsit ja luontokuvat twitterissä.

Vilkkuvat valot tietokoneessa innostivat

Aku Eronen on syntynyt kymmenlapsiseen maanviljelijäperheeseen Enonkoskelle Savonlinnan lähelle. Matka maailman vallitukseen alkoi jo 17-vuotiaana, kun nuori mies lähti Helsinkiin ja jäi sille tielleen. 70-luvun alussa Erosen tie vei armeijan jälkeen Anttilaan operaattoriharjoittelijaksi

– Vilkkuvat valot koneen etupanelissa olivat mystisiä ja kiinnostukseni heräsi. Pääsin Anttilassa operaattoriharjoittelijaksi. Sitten  minut koulutettiin pc-tukihenkilöksi ja myöhemmin minusta tuli it-kouluttaja.

– Maailmani romahti kuitenkin vuonna 2002, kun täysin terve vaimoni kuoli äkilliseen sairaskohtaukseen. Kaikki vaan humisi päässäni. Oli kuin minua olisi lyöty halolla päähän. Tähän jaksoo liittyy myös alkoholin liikakäyttöä. Vaimoni kuoleman järkytyksestä toipuminen vei kolmisen vuotta. Kun ihminen on tunnelissa, ei aina tiedä, että se joskus päättyy, ja että kyllä se valo siellä jossain on, pohtii mietteliäs Eronen.

Niin kävi myös Eroselle, joka on erittäin kiitollinen siitä, että uusi onni löytyi lopulta.

– Valo tuli onnekseni elämääni, kun kuuden vuoden kuluttua löysin nykyisen vaimoni, iloitsee onnellinen Eronen.

Hyväntekijänä verkon ulkopuolella

Eronen kuuluu Kellokosken Lions Clubiin.  Lisäksi vapaa-aikaan kuuluu monenlainen hädänalaisten auttaminen. 

– Yritän tehdä hyvää, sillä jos haluaa kuluttaa aikansa jotenkin, niin se on parempi kuluttaa tekemällä hyvää kuin pahaa tai olla tekemättä mitään. Auttelen vanhuksia eikä siihen mitään taitoja tarvita, kun käy heitä tapaamassa ja juttelemassa. Kerran kuussa soitan nuorisotalon diskossa toivemusiikkia Spotifystä. Tämän lisäksi olen käynyt päiväkodissa kertomassa satuja. Olen tehnyt monenlaista muutakin vapaaehtoistyötä.

– Ihmisillä on väärä käsitys siitä, että vapaaehtoistyö muka kuluttaisi ihmistä ja veisi voimia. Se on juuri päinvastoin, sillä siitä saa energiaa ja se antaa voimia. Auttaminen auttaa jaksamaan. Olen saanut sieltä toisenlaisia ystäviä – laadukkaita hyviä ihmisiä.

Erosen mukaan hän löytää aikaa, sillä hän nukkuu vain kuusi tuntia päivässä.

– Ajankäyttöä voi pikkuisen suunnitella. Tekemiseni kuulostaa paljolta, mutta en minä päivittäin kaikkea mainitsemaani tee. Teen töitä pari tuntia päivässä. Some on minulle harrastus ja voin tehdä sitä kotona ja tauottaa tekemistäni tarpeen mukaan. Joudun päivittäin syömään kolmenlaisia lääkkeitä.

– Mottoni on välitä ihmisistä, niin sinustakin välitetään. Ole läsnä ja rakasta, niin sinua rakastetaan, päättää Eronen.

Juttua muokattu 20.10. klo 18:12: Muokattu otsikkoa ja alun kohtaa suosiosta ja aktiivisuudesta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja