Somessa hämmästellään Rita Niemi-Mannisen lomafiaskoa – laukoo suorat sanat kritisoijille: "Kun järki ei kulje, niin se ei kulje"

"Joulun menetys harmittaa" – Aki ja Rita Mannisen paluulento myöhästyi päiviä 6:45
Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen kertoivat MTV Uutisille, miten joulun menetys harmitti heitä viivästyneen Meksikosta paluun vuoksi.

Kaksikon avautuminen somessa on saanut ihmiset tuohtumaan.

Hyvinvointivalmentajat Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen  palasivat 4-vuotiaan Donna-tyttärensä kanssa lomaltaan Meksikosta somekohun saattelemana tapaninpäivänä 26. joulukuuta, kun matkanjärjestäjä TUI ei saanut Mannisen perhettä ja lähes 300 muuta suomalaista jouluksi kotiin. 

Manniset kertoivat matkanjärjestäjän toimintaan liittyvistä epäkohdista tasaiseen tahtiin lomaltaan, ja somejulkaisut saivat aikaan sekä ymmärrystä että ärtymystä. 

Monet samaistuivat tilanteeseen, koska olivat kokeneet vastaavia epäonnen hetkiä matkoillaan. Toisten mielestä taas Mannisten ongelmat eivät olleet niiden saaman huomion arvoisia.

He viettivät lopulta neljä ylimääräistä päivää ja joulun Meksikossa, ja maksoivat Hilton-hotellin yöpymiset, all inclusive -palvelun ja jouluillalliset sekä joulushow'n omasta pussista. 

– Taloudellisesti ylimääräiset päivät maksoivat meille noin 3 000 euroa. Pelkästään joulupöytä ja jouluillan show Hiltonissa maksavat 630 euroa, Aki kertoo MTV Uutisille. 

Rita on nostanut esiin Instagramin tarinat-osiossa saamaansa kritiikkiä tuohtumuksestaan TUI:ta kohtaan. Tarinat ovat näkyvillä julkaisuhetken jälkeen 24 tuntia. 

Ensimmäisessä Ritan jakamassa ja saamassa palautteessa häntä kritisoidaan siitä, että hän olisi sanonut, että hänen kokemansa vääryys on pahempi kuin Kaakkois-Aasian rannikon vuoden 2004 tsunami, joka vei yli 200 000 ihmisen hengen. 

– Näinkö olen sanonut? Koska? Missä? Faktoja pöytään. Anna mun kaikki kestää, Rita kirjoittaa ilmeisen tuohtuneena.  

Toisessa jakamassaan viestissä Ritaa haukutaan alatyylisellä nimellä ja vedotaan jälleen tsunamiin. 

– Kun järki ei kulje, niin se ei kulje. 19 vuoden takainen tsunamikortti vedetty. Miten olisi sota? Terrorismi? Kouluampumiset? Miten näistä yksikään esimerkki liittyy siihen, että TUI:n tiedotus ja huolenpito matkasta ei toiminut? Se on ainoa asia, jonka toimme esille, Rita kirjoittaa.

– Toivottavasti et koskaan kerro mistään epäkohdasta elämässäsi eteenpäin, koska aina on joku, joka kärsii isosti, ja joka on kokenut kovempia. Olisit vieläkin Meksikossa hiljaa, koska 19 vuotta sitten oli tsunami, ja siksi pitää vaieta epäkohdista. Valoja päälle nyt, Rita päättää kirjoituksensa.

Meksikon-lomafiaskon päälle perheen rakas Putin-koira kuoli perheen ollessa maailmalla ja heidän Porin-saarikodissaan sattui vesivahinko

Lue myös:

    Uusimmat