Somen suosikkieläinlääkärien Alli-koira kuoli jäätyään auton alle – yliajaja toimi vastuullisesti: "He tekivät kaikkensa toisen eteen"

Eläinlääkäreiden Alli-koira jäi auton alle. Auton kuljettaja toimi tilanteessa vastuullisesti, ja he toivoisivat, että jokainen toimisi samalla tavalla tällaisessa onnettomuudessa.

Eläinlääkäreiden Suvi ja Teppo Heinolan Alli-koira karkasi ja jäi auton alle viime lauantaina. Heinolat kirjoittivat asiasta suositulla Facebook-sivullaan ja nostavat esiin tärkeän huomion.

Jos alla oleva julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Se on viesti kaikille liikenteessä liikkuville, että on hyvä miettiä etukäteen miten toimia, jos eläin jää auton alle, sanoo Suvi Heinola MTV Uutisille.

Kuljettaja oli pysäyttänyt auton, siirtänyt yhdessä toisen miehen kanssa Allin syrjään ja huolehtinut siitä että Alli makasi lämpimään vilttiin käärittynä. Tämän jälkeen kuljettaja oli mennyt läheiseen taloon ilmoittamaan, että oli ajanut koiran päälle.

– Kiitokset heille hyvin asiallisesta toiminnasta. He tekivät kaikkensa toisen eteen ja olivat järkyttyneitä tapahtuneesta, Heinola sanoo.

Jos ajaa eläimen yli, kuljettajalla on velvollisuus mennä katsomaan, miten eläimelle kävi. Kitumaan luontokappaleita ei saa jättää.

Loukkaantunutta eläintä syytä lähestyä varovasti

Ensimmäisenä pitää kuitenkin varmistaa oma ja muiden turvallisuus.

– Vaikka tilanne olisi kuinka järkyttävä, niin ajaa hallitusti tien sivuun ja varmistaa, että ihmishenkiä ei ole vaarassa eikä tule lisävahinkoja, Heinola neuvoo.

Auton alle jäänyttä loukkaantunutta eläintä voi auttaa esimerkiksi pitämällä sitä lämpimänä, mutta eläintä on syytä lähestyä varovasti.

– Jos on esimerkiksi iso koira, jolla on jalka poikki, niin se voi puolustaa itseään.

Jos itse ei tiedä miten toimia tai on epävarma, niin on pienempien eläinten kohdalla on otettava yhteyttä eläinlääkäriin.

– Joka paikasta Suomessa löytyy päivystävä eläinlääkäri.

Isomman eläimen ollessa kyseessä onnettomuudesta on ilmoitettava poliisille. Kuolleesta lemmikkieläimestä on asiallista ilmoittaa eläinsuojeluvalvojalle tai poliisille.

Lisätietoja loukkaantuneen eläimen käsittelystä, ensiavusta ja toiminnasta hätätilanteessa löytää muun muassa eisepure-sivustolta.

Tieto oman lemmikin kohtalosta säästää omistajaa vielä isommalta sydänsurulta.

– Se on iso helpotus, että saa tiedon lemmikkinsä kuolemasta. Pahinta on se, että kaveri on kateissa ja etkä tiedä missä se on, sanoo Heinola.

Lue myös:

    Uusimmat