Metsästäjät yrittivät varoittaa tielle juoksevasta koirasta, mutta autoilija painoi kaasun pohjaan – hirvikoira Uni kuoli karmeassa turmassa: "Ainoa lohtu, ettei se jäänyt kitumaan"

Metsästäjä Matti Myllynen kertoo järkyttävästä tapahtumasta, jossa omistajilleen rakas hirvikoira Uni menetti henkensä jäätyään auton alle. Myllysen mukaan autoilijaa oli yritetty varoittaa tielle juoksevasta koirasta, mutta autoilija ei ollut hidastanut vauhtia.

Onnettomuus sattui Pohjois-Suomessa Kittilän korkeudella. Myllynen kertoi tapauksesta maanantaina julkaisemassaan julkisessa somepäivityksessä.

Oli menossa hirvenmetsästys. Metsästyksessä mukana ollut metsästyskoira oli lähtenyt juoksemaan autotietä kohti.

Metsästäjät olivat huomanneet tämän ja alkaneet huiskuttamaan autoilijoille pysähtymismerkkejä., mutta turhaan. Myllysen mukaan autoilijat eivät pysähtyneet tai edes hidastaneet.

– Samalla kun koira tuli tielle, tuli auto. Autoilija painoi kaasua lisää ja koiralta henki pois, Myllynen kertoo MTV Uutisille.

Siihen päättyi erään hirvikoiran elämä. Kyseessä ei ollut pelkkä hirvikoira, vaan myös rakastettu perheenjäsen.

– Se on ainoa lohtu, että koira kuoli heti eikä jäänyt kitumaan.

Autoilija pakeni paikalta

Myllysen mukaan autoilijat eivät suhtaudu metsästäjien antamiin varoitusmerkkeihin tosissaan. Hän kertoo, että metsästäjät käyttivät punaisia huomioliivejä, joten heitä ei voinut olla huomaamatta.

– Autoilijat eivät perusta ollenkaan siitä, vaikka heitä yritetään varoittaa.

– Suurriistavirka-aputehtävissä käytetään keltaisia huomioliivejä, joista monille tulee helposti mieleen poliisi. Huomio-oranssista taas monilla tulee mieleen metsästys. Jos autoilija ei ole metsästäjä, hän painaa mieluummin kaasun pohjaan, Myllynen sanoo.

Myllysen mukaan Uni-koiraan törmännyt autoilija ei edes pysähtynyt onnettomuuspaikalle vaan jatkoi matkaansa. Metsästäjät saivat autoilijan rekisterikilven ylös ja tavoittivat hänet myöhemmin.

Autoilijoiden piittaamattomuus järkyttää

Myllysen tapauksesta kirjoittama päivitys on herättänyt tunteita sosiaalisessa mediassa.

Tiistai-aamuun mennessä päivitys oli kerännyt yli kolme tuhatta reaktiota, kolme tuhatta jakoa ja yli 700 kommenttia. 

Monet kommentoijat ovat pöyristyneitä siitä, ettei autoilija ollut Myllysen mukaan hidastanut vauhtia.

Viime sunnuntaina sattunut onnettomuus ei ole ainut laatuaan. Myllynen kertoo, että viime vuonna hänen oma koiransa jäi auton alle.

– Silloin autoilija tosin yritti jarruttaa. Paljon on myös niitä, jotka eivät välitä, hän sanoo.

Myllysen oma koira ei menehtynyt, mutta eläin on ollut vuoden aikana leikattavana neljään otteeseen.

Päivityksellään Myllynen toivoo herätellä autoilijoita kiinnittämään huomiota metsästäjiin.

– Autoilijoiden kannattaa muistaa, että jos metsästäjät laittaisivat pillit pussiin muutamaksi vuodeksi, riistaonnettomuudet ja metsäonnettomuudet räjähtäisivät käsiin. Silloin tulisi myös henkilövahinkoja.

Lue myös:

    Uusimmat