Somekohu Iranissa: 30 ihmistä pidätettiin joogaamisen takia – syynä "sopimaton vaatetus ja käytös"

Iranissa on pidätetty 30 ihmistä kesken joogatunnin sopimattoman käytöksen takia. Tapaus on aiheuttanut kohun sosiaalisessa mediassa.

Pidätetyt osallistuivat yksityiselle joogatunnille Gorganin kaupungissa Pohjois-Iranissa. Kyseiselle tunnille saivat osallistua sekä miehet että naiset.

Tapauksesta kertoneen BBC:n mukaan paikallinen oikeusviranomainen oli kertonut tunnin ohjaajalle – joka hänkin oli pidätettyjen joukossa – että tällä ei ollut lupaa pitää tuntia ja että tämä oli mainostanut tapahtumaa Instagramissa.

Hän oli sanonut lisäksi, että joogaajat olivat pukeutuneet tunnille sopimattomasti ja käyttäytyneet epäasiallisesti. Hänen mukaansa turvallisuusviranomaiset olivat seuranneet joogatilaa jo jonkin aikaa ennen pidätyksiä.

Iranin islamilaiset vallanpitäjät eivät hyväksy sitä, että naiset ja miehet urheilevat yhdessä. Myös ammattimainen joogan opetus on kiellettyä maassa.

Joogayhteisö tuohtui pidätyksistä

Joogayhteisö on ottanut tiedon pidätyksistä vastaan tuohtuneena.

– Vallanpitäjät, jotka pitävät jopa joogaa vahingollisena, eivät tarvitse yhdysvaltalaisia sotajoukkoja lopettamaan sen olemassa oloa, yksi keskusteluun osallistuneista kommentoi Twitterissä.

Vuonna 2017 Iranin urheiluviranomaiset julistivat zumban ja muut senkaltaiset "kehon ravistelua aiheuttavat" liikuntamuodot pannaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja