Mainos

Sokealla koiravanhuksella on oma opaskoira – tekevät kaiken yhdessä

Sokeutunut koiravanhus sai oppaakseen nuoren koiranpennun, joka auttaa ystäväänsä, minne tahansa he menevätkin. 

Hoshi on amerikaneskimokoira, jolla on nykyisin vaikeuksia näkönsä kanssa. Tämän 11-vuotiaan koiran silmät jouduttiin nimittäin poistattamaan näköhermoa vaurioittavan sairauden vuoksi.

Hoshi oli kuitenkin onnekas, sillä hänen omistajansa hankkivat muutama kuukausi ennen leikkausta perheeseen toisen koiran. Uudesta pennusta, Zenistä, muodostui vaativan operaation kokeneelle koiralle korvaamaton apu. 

Koirakaveri pitää ystäväänsä silmällä 

Saapuessaan perheeseen pieni Zen oli aluksi melko ujo ja arka, mutta Hoshi auttoi sitä sopeutumaan uuteen kotiinsa. Koirista tuli nopeasti hyvät ystävät.

Omistaja Pauline Perez oli kuitenkin huolissaan siitä, miten koirat tulisivat toimeen Hoshin leikkauksen jälkeen. Huoli oli kuitenkin turhaa, sillä leikkaus vain syvensi koirien ystävyyttä entisestään. Zen ryhtyi välittömästi auttamaan sokeutunutta ystäväänsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt Zen toimii Hoshin omana henkilökohtaisena opaskoirana, ja se opastaa ystäväänsä minne tahansa he menevätkin. Zen pitää silmällä hänen parasta ystäväänsä, olivatpa he sitten päiväunilla tai melontaretkellä omistajiensa kanssa. Koirien edesottamuksia voi seurata koirien omalta Instagram-tililtä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Video: Tämä koira oli pahassa kiipelissä.

1:19

Lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.