Mainos

Soini puolustautuu nyt uudessa kirjoituksessa: "Täällä saa sanoa mielipiteensä" – aikaisempi kommentti sai täystyrmäyksen hallituskumppanienkin riveistä

Ulkoministeri Timo Soini (sin) on saanut perjantaina osakseen kritiikkiä eilisestä blogikirjoituksestaan, jossa hän kiittelee Argentiinan päätöstä hylätä lakiesitys abortin sallimisesta 14:lle raskausviikolle asti.

Myöhemmin perjantaina Soini julkaisi toisen kirjoituksen, jossa hän kiittelee sitä, että Suomessa on sananvapaus.

– Suomi on länsimainen demokratia, jossa sanan-, mielipiteen-, ja uskonnonvapaus koskee kaikkia. Poikkeuksetta, hän kirjoittaa.

– Suomi on hieno maa. Täällä saa sanoa mielipiteensä. Uskoa ja olla uskomatta. Kannattaa ja vastustaa eri asioita, Soini jatkaa.

Soini kiitteli aikaisemmin blogissaan Argentiinan eilistä päätöstä hylätä lakiesitys, joka olisi sallinut abortin 14:lle raskausviikolle asti.

Saanut osakseen kritiikkiä

Soinin kannanotto on saanut täystyrmäyksen hallituskumppanienkin riveistä. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi STT:lle sähköpostilla, että naisten ja tyttöjen asema sekä seksuaali- ja lisääntymisterveysoikeudet ovat ihmisoikeuksia sekä olennainen osa Suomen ulkopolitiikkaa.

Sipilä myös kertoo, että kyseessä on Suomen hallitusten pitkäaikainen ja yksiselitteinen linja, joka ei ole muuttunut.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen (kok) kirjoitti Twitterissä, että Soinin abortinvastainen kanta ei ole hallituksen kanta.

Samalla linjalla on valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok). Orpo toiminta herätti myös kummastusta, kun hän lähetti samankaltaisen tviitin kahteen kertaan poistaen yhden lauseen. Myöhemmin hän selitti, että kyseessä oli käytännön virhe.

Myös perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk) kommentoi asiaa STT:lle kertomalla, että kyseessä ei ole hallituksen linja.

– Totean tasa-arvoministerinä, että tämänkaltaisia vihjailujakaan siitä, että voisimme olla tyytyväisiä Argentiinassa tapahtuneeseen kehitykseen, en voi hyväksyä, Saarikko kommentoi STT:lle.

Naisasialiitto vaatii eroa

Naisasialiitto Unioni puolestaan on jo vaatinut ulkoministerin eroa. Sen mielestä Suomella tulee olla ulkoministeri, joka kunnioittaa Suomen ulkopoliittisia linjauksia.

Vaatimuksen nosti sosiaalisessa mediassa esiin esimerkiksi SDP:n kansanedustaja Sanna Marin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.