Henriksson MTV:lle: "Olen huolissani hallituksen toimintakyvystä" – RKP:n ryhmä kokoontuu illalla pohtimaan hallituksen tilannetta

Opetusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) on huolissaan hallituksen toimintakyvystä. Myös valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) sanoo olevansa huolestunut hallituksen toimintakyvystä.

Henriksson on kutsunut RKP:n eduskuntaryhmän koolle puimaan hallituksen tilannetta. Ryhmä kokoontuu illalla etänä.

Henrikssonin mukaan keskeinen syy on valtiovarainministeri Riikka Purran (ps.) eilisiltainen twiitti.

 

.

– Sen jälkeen ilmassa on nyt enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, Henriksson sanoo MTV:lle.

Henrikssonin mukaan Purran eilinen tviitti herätti kysymyksiä hänen anteeksipyyntönsä vakavuudesta. Henriksson tulkitsee Purran viitanneen tviitissään vuoden 2019 blogikirjoitukseen

– Me olemme koolla siksi, että kokonaistilanne on hankala ja olemme huolissamme hallituksen toimintakyvystä. Purran eilisiltainen twiitti ei vienyt tilannetta suotuisaan suuntaan, vaan päinvastoin, ja siksi katsomme nyt kokonaistilannetta.

Henriksson kertoo, että kokouksessa puidaan, mitä mieltä ryhmä on hallituksen tilanteesta ja opposition vaatimuksesta kutsua eduskunta koolle.

On liian aikaista sanoa, mistä päätämme. On tärkeää, että koko ryhmä keskustelee tilanteesta.

"Puolustan länsimaisia arvoja"

Purra sanoo, että hän puolustaa blogikirjoituksessaan länsimaisia arvoja. 

Tässä kirjoituksessa puolustan länsimaista tasa-arvoa ja kritisoin sitä, että meidän ei pidä maahanmuuttopolitiikan seurauksena sallia sitä, että meidän yhteiskuntaamme tulee elementtejä, jotka ovat näiden arvojen vastaisia. Näitä ovat muun muassa se, että nainen joutuu peittämään kasvonsa.

Purran blogikirjoituksesta on nostettu esillä lauseita, joissa hän kirjoittaa "mustista säkeistä".

Suomessa on aivan pieniä tyttöjä, jotka joutuvat käyttämään huivia. Päiväkodeissa, kouluissa, kaduilla. Pääkaupunkiseudulla kävelee tunnistamattomia mustia säkkejä, jotka tunnistaa ihmisiksi vain siitä, että ne yleensä vetävät perässään pieniä ihmisiä. Espoolaisessa kirjastossa yksi musta säkki asettelee kirjoja hyllyyn. Kirjastossa – meidän hyvinvoinnin ja tasa-arvon instituutiossamme, Purra kirjoittaa blogissaan.

Olen myös huolestunut hallituksen toimintakyvystä, mutta toivon, että näistä ongelmista päästään eteenpäin, Purra sanoo.

Juttua muokattu kello 16.17: Päivitetty Henrikssonin ja Purran kommentteja.

Lue myös:

    Uusimmat