Mainos

Soinilta tiukat terveiset hallituskumppaneille: "Sovitusta pidettävä kiinni"

10:52

Perussuomalaisten kannatus on lähes puolittunut hallitusvastuussa. Väistyvä puheenjohtaja Timo Soini puolustaa kuitenkin tiukasti päätöstä mennä hallitukseen.

– Se on ollut isänmaallinen teko. Vaalit tulevat ja vaalit menevät, mutta Suomi on tärkeämpi kuin gallupit, Soini sanoo MTV:n Uutisextrassa.

– Jos haluaa aina olla puhtaan kaulan kanssa oikeassa, niin silloin on ikuisessa oppositiossa. Silloin kun pelataan joukkueessa, kukaan ei pääse sanelemaan ehtoja, hän jatkaa.

Soini sanoo, että yhteistyö muiden hallituspuolueiden kanssa on sujunut, vaikka vääntö on ollutkin kovaa.

Kokoomuslaisten muutamat ulostulot ovat kuitenkin jääneet Soinille hampaankoloon. Kuntavaaleissa ja viime aikojen kannatuskyselyissä kokoomus on menestynyt hyvin samalla kun kaksi muuta hallituspuoluetta ovat alamäessä.

– Kokoomus on taitava tekemään omaa propagandaansa. Minua on suoraan sanoen ärsyttänyt tämä perhepolitiikasta jankuttaminen. Olemme sopineet, että kotihoidontukeen ei kosketa, mutta viikottain sieltä tulee, että avataan tämä paketti. Sitä ei avata, Soini arvostelee hallituskumppania.

Terveiset menevät myös keskustalle, jonka eduskuntaryhmä kipuilee jo kertaalleen sovittujen alkoholivapautusten kanssa.

– Minä olen vanhan liiton mies ja sana pitää.

– Sen mukaan on mentävä, mitä yhdessä on sovittu. Se menee mahdottomaksi, jos lehmää ruvetaan lypsämään molemmilta puolilta, Soini sanoo.

Uutisextra MTV3-kanavalla lauantaisin klo 19.10.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.