Mainos

Perussuomalaisten Matti Putkonen piikitteli hallituskumppaneita: "Ruvetaan leikkimään mä en tykkää susta henkilönä -leikkiä"

11:00

Perussuomalaisten puoluevirkailija Matti Putkonen kiistää jyrkästi, että puoluekokouksesta olisi tullut ulos eri puolue kuin mitä perussuomalaiset oli ennen kokousta ja sen henkilövalintoja.

Putkonen oli tänään Huomenta Suomen vieraana. Putkosen mukaan perussuomalaisten ohjelmat ja arvot ovat edelleen samat.

– Puolue lähtee nyt uudistumaan, mutta ei se yhdessä yössä uudistu. Hallituskokoonpano on nykyinen niin kauan, kun hallitusohjelmasta pidetään tiukasti kiinni.

Putkonen harmitteli, että etenkin kokoomus on alkanut ottaa kantaa perussuomalaisten uuden johdon arvopohjaan.

– Kahden vuoden aikana on saatu talous lähtemään kasvuun, ja nyt ruvetaan leikkimään ”mä en tykkää susta henkilönä” –leikkiä, Putkonen sanoi.

"Arvokeskustelulla ei mitään tekemistä"

Hän korosti myös, että tärkeintä on hallitusohjelman pilkuntarkka noudattaminen. Putkonen vihjasi, etteivät kokoomus ja keskusta ole tähän asti halunneet noudattaa hallitusohjelmaa kaikilta osin.

– Nyt tulee puheenjohtaja, joka sanoo että ohjelmaa pitää noudattaa tiukasti. Nyt mennään arvokeskusteluun, millä ei ole mitään tekemistä hallitusohjelman kanssa.

Matti Putkonen kiisti myös, että Jussi Halla-aho olisi suoranaisesti kehottanut Timo Soinia väistymään ulkoministerin pallilta.

Putkosen mukaan kyse on enemmänkin toteamuksesta, jossa uusi puheenjohtaja kehotti edeltäjäänsä harkitsemaan asiaa, koska pelisääntöjen täytyy olla selvät.

– Hän (Soini) on tasavertainen jäsen ja kunnioitamme hänen työtään. Halla-aho on todennut, että kannattaisi miettiä, jos vanha isäntä on ollut puikoissa kaksikymmentä vuotta ja sitten tulee uusi, niin miten tämä saadaan kunnolla toimimaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.