Soini: Väyrysen puolue ei ole uhka perussuomalaisille

Soini vetosi sopimuksen puolesta –"Ei paloitella ketään" 2:05

Paavo Väyrysen (kesk.) ajama uusi, eurokriittisyydellä ratsastava kansalaispuolue ei ole uhka perussuomalaisille, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

– Ei todellakaan, en kyllä tiedä, onko se kenellekään mahdollisuuskaan. Väyrysellä on oikeus toimia haluamallaan tavalla, ja niin hän on aina tehnytkin, Soini kommentoi toimittajille perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä.

Perussuomalaisten gallupkannatus on hallitustaipaleen aikana laskenut rajusti. Soini valoi joukkoihinsa uskoa vakuuttamalla, että puolue ei luovu linjastaan ja perussuomalaisilla ei ole mitään hävettävää. Kovassa ryöpytyksessä on kestettävä, ja ennen seuraavia eduskuntavaaleja on vielä yli neljätkymmenet gallupit, hän muistutti.

– Jos kannatus nousee joka mittauksessa 0,2 prosenttiyksikköä, voimme päästä samaan tulokseen kuin viimeksi.

Soini vakuutti myös, ettei ole itse lähdössä puolueen johdosta minnekään. Hän ei täsmentänyt, kuinka pitkään lupaus on voimassa mutta huomautti, että demokraattisessa puolueessa puheenjohtajaa ei vaihdeta kuin puoluekokouksissa.

-Viihdyn oikein hyvin. Tämä on mukavaa puuhaa, tosin äärimmäisen raskasta ja haastavaa. Kieltämättä meillä on nyt vaikeita aikoja, mutta on mukavaa, että oma väki tukee.

Turvapaikanhakijoiden kulut kehyksen ulkopuolelta

Soini listasi omilleen myös hallituskauden saavutuksia, joista kovimmat aplodit sai tiukentunut maahanmuuttopolitiikka. Toimittajille Soini sanoi, että turvapaikanhakijoista koituvia kuluja ei voi maksattaa pienituloisilla suomalaisilla.

– Sitä varten meillä on kehyksen ulkopuolisia rahoja.  
Hän mainitsi esimerkkinä, että myöskään työttömyyden kustannuksia ei voi tietää etukäteen.

Soini ei vahvistanut Helsingin Sanomien perjantaista uutista, jonka mukaan hallituksen vaivalla vääntämä sote-sopu on kaatumassa ja vaihtumassa viiden suuralueen ja 18 maakunnan malliin.

– Meillä on siitä käsitykseni mukaan 7.11. tehty ratkaisu, se on lähtökohta. Jos jotain muuta sovitaan, niin yhdessä sovitaan.

Lue myös:

    Uusimmat